В средата на ноември първият хеликоптер за България ще слезе

...
В средата на ноември първият хеликоптер за България ще слезе
Коментари Харесай

Гвоздейков: Първият български хеликоптер за спешна помощ ще започне тестови полети през ноември

В средата на ноември първият хеликоптер за България ще слезе от поточната линия и ще стартират тестовите полети, след което машината ще прелети до София. Това заяви на фейсбук страницата си министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков. 

Гвоздейков показва, че се е уверил на място в напредъка след посещаване в Leonardo helicopters във Верджате, Италия, където сглобяването на хеликоптера е към края си. Министърът разгласява и фотоси на процеса на сглобяване на машината, оповестява Българска телеграфна агенция. 

В България HEMS ще оперира с хеликоптери от най-високо потомство, увери той. 

Хеликоптерът AW109 Trekker ще разполага с новаторската система автопилот за ръководство по четирите оси на придвижване (4-axis). Системата се внедрява за първи път в тези хеликоптери и разрешава пилотирането в сложни условия да се прави с висока степен на сигурност и точност при кацане, оповестява още Гвоздейков за техническите характерности на машината. 

Ще поставим най-много старания до края на годината България да има лицензиран авиационен оператор със SPA.HEMS утвърждение и регистриран първи хеликоптер, увери още той.

В края на септември изпълнителният шеф на " България Хели Мед Сървиз " Димчо Добрев бе безапелационен, че първият хеликоптер за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха ще може да носи наряди от края на януари следващата година от Летище София. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР