В средата на миналата седмица, ден преди Националната конференция на

...
В средата на миналата седмица, ден преди Националната конференция на
Коментари Харесай

Кой да смени Бойко Борисов?

В средата на предходната седмица, ден преди Националната конференция на ГЕРБ, плъзна слисващ слух - общественият министър Деница Сачева можела да стане министър председател на мястото на Бойко Борисов. Според слуха, тя щяла да довърши мандата на това държавно управление, а Борисов да излезе в отпуск.
Този вид за туширане на едномесечното високо напрежение - Борисов да се отдръпна, а някой различен да стане министър председател, обаче най-малко към този момент наподобява извънредно неосъществим. И отговорен за това е самият Борисов!
Погледнете единствено състава на държавното управление - има ли един от министрите, който да стане министър председател? По-важно - има ли даже един, който да е независим министър председател и да не ръководи единствено съгласно получени SMS-и? Сачева, да вземем за пример, е очевидно компроментирана - записът с нейните възгледи като човек отвън властта го демонстрира ясно. Не може да приказваш по този начин очевидно и след това да се извъртиш по този начин бързо, щом пристигна ред на платото с властта.
Ами другите? Екатерина Захариева ли да е - тя нали няма проблем какво прави мъжът ѝ на Алепу, а в последно време нещо по улицата се струпват хора тъкмо поради такива зависимости! Или Марияна Николова - най-малкият ѝ проблем в действителност е британският език, надалеч по-страшно наподобяват положения като това с Кирил Домусчиев и Българския морски флот! ТУК можете да си спомните защо приказвам. Кирил Ананиев, Десислава Танева, Боил Банов - за всеки от тях имаше такива управнически кавги, че даже не би трябвало да са в държавното управление - като почнем от " сложете маски, свалете маски " през ден-два, та стигнем до " Ало, Банов ".
Или може би някой от по-малкия съдружен сътрудник? Та там Валери Симеонов беше заставен да си тръгне доста преди да стигнем до настоящето състояние, тъй като държанието му приляга единствено за мероприятия, които не са свързани по никакъв метод с това който и да е подвластен от негови решения. Красимир Каракачанов пък наподобява леко изолиран - най-важната му самодейност, тази за ромската интеграция, даже не се разисква обществено в управническата коалиция!
Може би Томислав Дончев тогава? Той обаче не желае. А и организация ПИК, която на всеки малко следящ нещата, е ясно чии ползи пази, в последно време му лепи соросоиден етикет. Което ясно подсказва, че тук има очевидна опозиция - тъй като Дончев е единственият, който най-малко се държи обикновено на фона на останалите ръководещи! И остава Данаил Кирилов - тук даже няма да изяснявам, че е просто обидно!
Никой не може да размени Борисов, до момента в който не е кристално ясно, че той е отвън всякаква опция да въздейства на управнически процеси - предкулисно и подмолно! Правителството му ясно демонстрира - в случай че не си послушко, не може да си министър. А послушковците не могат да ръководят, изключително при рецесии - те чакат някой да им каже какво да вършат. Точно в този момент България няма потребност от това - в никакъв случай не е имала, само че в този момент - още по-малко! При извънредно тежката рецесия, която идва с есента, отпред би трябвало да е най-малко някой, който взема решения най-малко релативно независимо! Защото сегашното ръководство е толкоз пробито, че при същинска рецесия никой няма да го слуша, даже и да постанова верни ограничения!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР