В средата на май неизбежно започваме да се оглеждаме за

...
В средата на май неизбежно започваме да се оглеждаме за
Коментари Харесай

Ще има ли български череши на пазара и на каква цена?

В средата на май неизбежно започваме да се оглеждаме за череши на пазара. 

Какви ще са цените на плода през този сезон и ще има ли разлика в акцията тази година поради пандемията от ковид, в ефира на тематиките разяснява производителят на череши Даниел Апостолов.

Според него, новата годишна продукция се чака да бъде естествена. Прогнозира обаче вариации в цената на продукта по пазарите. „ Тя стартира от 70 стотинки и стига до към 2 - 2.50 лв.. Плодът на цена от 0.70 ст. обаче не доближава до пазара. Ако приказваме за София, цената на черешата може да е към 4-5 лв. за кг ”, уточни той.

Апостолов разяснява и появилите се в обществените мрежи фотоси, от които излиза наяве, че аржентински череши се търгуват по 80 лв. за кг у нас . „ Може би ненапълно е обикновено, тъй като тази череша се е появила не в сезона си, а прекомерно рано. Тогава ползата е огромен ”, изясни производителят.

Той уточни още, че производителите на череши са изправени пред провокации всяка година. „ Тази също ще има. Малко по-трудно ще ни бъде поради пандемията. Вероятно намирането на работна ръка и пласирането по пазарите ще става по-трудно ”, заключи Апостолов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР