В средата на годината министерството на енергетиката на Румъния трябва

...
В средата на годината министерството на енергетиката на Румъния трябва
Коментари Харесай

Румъния завършва анализа си за бъдещия договор за разлика по проека за АЕЦ Черна вода


В средата на годината министерството на енергетиката на Румъния би трябвало да приключи разбора на вероятния вид контракт за разлика на цените, който ще се употребява в плана за създаване на новите енергоблокове на АЕЦ „ Черна вода “. Очаква се документът да послужи като основа за определянето на държавна поддръжка за плана.

По думите на министъра на енергийната политика на Румъния Елена Попеску, „ анализът на всички плюсове и минуси в контракта за разлика ще бъде подготвен през юниюли “. В момента министерството преглежда като образец подобен документ на държавното управление на Англия, употребен за поддръжка на плана за АЕЦ „ Хинкли Пойнт Си “. Това се прави, с цел да се откри до каква степен тази процедура може да се приложи при построяването на Трети и Четвърти енергоблок на АЕЦ „ Черна вода “.

По думите на Попеску, румънското държавно управление възнамерява в границите на три месеца да реши въпроса с продължение на извънредните договаряния с китайската China General Nuclear Power Corp (CGN) за ролята на компанията като сътрудник при вложенията в плана и строителството на новите енергоблокове. Предполага се, че CGN ще осъществя плана в съдействие с румънския народен нуклеарен оператор Nuclearelectrica. Преговорите с CGN не престават близо три години и половина.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР