В средата на декември Пловдив ще е столица на бокса.

...
В средата на декември Пловдив ще е столица на бокса.
Коментари Харесай

Кобрата и Тервел подготвят невиждана до момента боксова гала в Пловдив

В средата на декември Пловдив ще е столица на бокса. Новината извънредно за " Марица " оповестиха най-хубавият български професионален боксьор Кубрат Пулев и персоналният му сътрудник Ивайло Гоцев. Двамата сега са в Калифорния, където точно на Архангеловден (9 ноември) Кобрата се завръща на кръга с мач против Райдъл Букър. След това Пулев, брат му Тервел и Гоцев идват в Пловдив, с цел да приготвят невиждана досега боксова церемония. Те са избрали зала " Колодрума " и са уверени, че те ще дадат неповторимо шоу на феновете за мъжката игра под тепетата. Точната дата следва да бъде определена, само че занапред се знае, че гвоздеят на програмата ще бъде боят на Тервел Пулев с доста мощен съперник, който уредниците избират да запазят в загадка към този миг. Кобрата, Тервел и Ивайло Гоцев също по този начин приготвят серия от благотворителни начинания преди светлия християнски празник Рождество Христово.

- Готови ли сте за завръщането на кръга?

- Аз в никакъв случай не съм напускал кръга. Дори когато бях осъден, аз не съм спирал да упражнявам. Бях твърдо уверен, че ще играя още веднъж на най-високо равнище и ще реализира фантазията си за продобиване на международната купа.

- В петък стана ясно, че през идната година до 31 май Ви следва мач за международната купа против Антъни Джошуа или Анди Руис. Кой от двамата предпочитате?

- Нямам желания. Единствено желая да се удрям и да печеля международната купа. Няма значение дали ще е против Руис или Джошуа. Всеки един от тях е огромен боксьор и първенец. Убеден съм, че ще стане популярен пердах, който аз ще направя всичко допустимо да печеля. Вярвам, че имам сили за това.

- Предстои мач сред Антъни Джошуа и Анди Руис на 7 декември. Прогнозата Ви кой ще е победител?

- Мачът е на кантар. Всеки един от двамата може да победи. Руис е малко ленив, само че в случай че се впрегне крепко да тренира, той има по-големи шансове да победи.

- Какво да чакаме от мача с Райдъл Букър?

- Ще стане супермач, в който аз ще направя всичко допустимо да печеля. Сигурен съм, че мога да удрям. Респект към Райдъл, той е добър и мощен боксьор, само че аз ще си взема своето. Това ще бъде добра въведения към мача ми за международната купа.

- Разкажете за боксовата церемония, която с брат Ви Тервел и Ивайло Гоцев организирате в Пловдив?

- Първо желая да поздравя хората в този античен и обичан мой град. Аз съм роден в София, само че съм дете на Тракия. Наполовина съм тракиец. Винаги на драго сърце вървя в Пловдив. Освен че е доста хубав град, с хилядолетна история, Пловдив е и люлка на велики спортисти. Аз се преклонявам пред пловдивската боксова школа, която е дала майстори на международно равнище. Искаме да дадем на Пловдив едно в действителност огромно шоу. Вярвам, че ще напълним " Колодрума " и шоуто ще се помни дълго време по-късно. Спортният министър Красен Кралев предложи да е в София, само че аз, брат ми и Ивайло твърдо настояхме да е в Пловдив. Не единствено за това, че Ивайло е пловдивчанин. (Смее се.)

- Кой ще е съперникът на Тервел?

- Предпочитам да запазим към този момент това в загадка, до момента в който не се уточнят и последните детайлности. Със сигурност съперникът ще е огромен боксьор. Няма да търсим боксова круша, върху която Тервел да печели подправено самочувствие. Ще има още доста завладяващи борби в " Колодрума ". Имайте самообладание, скоро ще стане ясно.

- Какво друго да чакаме в средата на декември?

- Предвиждаме още няколко благотворителни начинания, които напълно скоро ще съобщим. Лично аз упорствам да поканим и да приветстваме на кръга всички огромни първенци на Пловдив. Жалко, че някои от тях в този момент не претърпяват най-хубавите си дни. Ние обаче сме длъжни да им дадем уважението, което те от дълго време са заслужили. Моите триумфи са невъзможни без тези на предшествениците. Те издигнаха българския аматьорски бокс до най-високо международно равнище. Аз се преклонявам пред величието на Петър Лесов и Александър Христов, а също по този начин на останалите огромни пловдивски майстори на бокса. Ще бъда благополучен да се качат на кръга и да получат овациите, които заслужават. Изборът на Пловдив за място на галата е и поради това - да възкресим този спорт в града и покрайнините. Нека младежите, децата, още веднъж да влязат в залите. Нека залите да се изпълнят както преди. И то освен за високо спортно майсторство, а просто да спортуват. Да не висят пред компютрите, да не стават и лягат със смарт телефоните. Виртуалният свят е прекрасен и привлекателен, само че той не е действителният живот. Трябва да върнем младите към действителния живот и да им вдъхнем човешките полезности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР