В средата на април пет еднакви бели Ягуара спрели на

...
В средата на април пет еднакви бели Ягуара спрели на
Коментари Харесай

Безпилотни таксита тръгнаха в Сан Франциско. В Москва се радват на китайски „Москвич“

В средата на април пет идентични бели Ягуара спрели на една от входните артерии на Сан Франциско, с цел да изчакат гъстата мъгла да се разреди. Тогава другите водачи виждат, че това са безпилотни коли. Според репортаж на The Washington Post сходни обстановки към момента тормозят жителите, които не са привикнали да виждат коли без кормила и водач.

 

Учителката Моли Макдермот споделя пред изданието: Част от мозъка ни счита, че това е нещо необичайно, необикновено. Смутена съм.

 

В града към този момент се движат и безпилотни таксита. Джон Маккини счита, че роботизирането ще се наложи, само че би трябвало малко време. Той дава образец с дроновете, които са били като фантастика, а през днешния ден са нещо нормално и даже деца ги ръководят и употребяват в учебно заведение.

 

Съседите на Сан Франциско от Силициевата котловина е мъчно да бъдат впечатлени с нововъведения, по тази причина появяването на самостоятелните таксита се възприема относително умерено.

Арън Пескин, ръководител на Надзорния съвет на Сан Франциско, счита, че има вяра в опита и бъдещето на новите коли.

 

Безпилотни таксита в Япония се появиха още през 2020 година В Токио се движат десетки такива и отзивите са положителни.

 

В средата на април в Русия оповестиха супер новината, че Московският автозавод пуска първите бройки от новия „ Москвич 3 “. Всъщност това е китайският автомобил JAC JS4. Ще има в бъдеще „ Москвич 4 “ и „ Москвич 5 “ – още веднъж китайски коли с съветско име.

Кметът на Москва Собянин даде обещание, че до 2025 година ще тръгнат и първите таксита „ Москвич “ в съветската столица.

 

Дмитрий Медведев, някогашен президент, а в този момент зам.-шеф на Комитета по защита съобщи след посещаване в завода: Нашият „ Москвич “ е даже по-добър от „ Мерцедес “!

 

По този мотив в уеб страницата fontanka.ru се появиха мнения като: „ Медведев наподобява е мазохист, тъй като от години се вози в Мерцедес, вместо да се глези в Москвич… Истински родолюбец! "

И още: „ Русия от ден на ден се трансформира в китайска колония: нашите първични материали отиват там, а оттова при нас идват промишлени артикули. Суровините са евтини, промишлените артикули са скъпи. Да честваме денят на успеха 9 май! “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР