В средата на 90-те години на миналия век инвестицията от

...
В средата на 90-те години на миналия век инвестицията от
Коментари Харесай

Да повярваш в идеята: Роднините на Безос превърнаха $10 хил. в $1 млрд.

В средата на 90-те години на предишния век инвестицията от 10 000 $ в онлайн книжарница наподобява рискована, само че за Марк и Кристина, брат и сестра на Джеф Безос, това e решение, което ги изстрелва в редиците на милиардерите.

Доклад на Bloomberg разкрива, че през 1996 година всеки от тях е купил по 30 000 акции на Amazon.com Inc. за 10 000 $. Оттогава насам цената на покупката нараства експоненциално, като през днешния ден делът им може да доближи над 1 милиарда $, което съставлява облага от 10 249 900%.

Според публикация на Luxury Launches, позоваваща се на отчет на Bloomberg oт юли 2018 година, самостоятелните дялове, притежавани от роднините на Джеф Безос, се правят оценка на $640 млн., въз основа на цената на затваряне на акциите на Amazon от $91 по това време. При актуалната стойност, присъединяване им в компанията се равнява на над $1 милиарда

Джефри Безос разпознава капацитета на електронната търговия и се впуска в амбициозно начинание, като основава Amazon през юли 1994 година Да убеди вложителите, в това число фамилията си, в капацитета на бизнес концепцията, макар високия риск от неуспех, е комплицирана задача.

Той предизвестява родителите си за 70-процентния риск от загуба на инвестицията им, казвайки " Трябва да знаете какви са рисковете, тъй като към момента желая да се върна вкъщи за Деня на благодарността, в случай че това не се получи ", написа Benzinga.

През 1994 година той е провел 60 срещи с членове на фамилията си, другари и евентуални вложители в опит да ги убеди да спонсорират концепцията му за онлайн книжарница.

От 60-те души, към които се обръща, 38 не са уверени. Години по-късно Безос размишлява върху тези ранни отводи, като отбелязва, че някои от хората, отхвърлили предлагането му, към момента съжаляват за решението си, като или го одобряват като част от живота, или го намират за прекомерно мъчително, с цел да го разискват, отбелязва още Benzinga.

Пътят на Amazon към триумфа е изпълнен с провокации. Компанията излиза на борсата на 15 май 1997 година при цена от 18 $ на акция, преминавайки през бурните времена на дотком балона. Въпреки това, под управлението на Безос тя освен оцелява, само че и процъфтява, разширявайки активността си оттатък онлайн търговията на дребно и достигайки пазарна капитализация от 1,5 трилиона $.

Марк и Кристина Безос, макар дискретния си обществен профил, са неразделна част от историята на Amazon. Марк, отклонявайки се от пътя на Amazon, прави сполучлива кариера в региона на рекламата и филантропията, до момента в който Кристина се концентрира върху фамилията и благотворителността, разяснява Business Insider.

Историята на семейството Безос и тяхната инвестиция е освен това от приказка за финансова облага - тя е образец за капацитета на започващите предприятия.

Успехът им е увещание, че вложението в стартъп, въпреки и рисковано, може да докара до изключителни резултати. Става дума за това да се открият опциите в концепциите на визионерите и смелостта да се поддържат, даже когато бъдещето наподобява нестабилно, отбелязва Benzinga.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР