В сравнение с нашите европейски партньори, решението за изпращане на

...
В сравнение с нашите европейски партньори, решението за изпращане на
Коментари Харесай

Добромир Живков: Ако имаме кабинет, хоризонтът му ще бъде до местните избори

" В съпоставяне с нашите европейски сътрудници, решението за изпращане на помощ на Украйна наподобява много закъсняло. Ясно беше, че България дава под друг формат такава помощ. Детайли има доста да се доуточняват в полемиката и по тази причина е мъчно да предвиждаме по какъв начин тъкмо ще се случат нещата. Освен това е значимо да се избере напълно правилната и вярна форма на това решение, тъй че то да може да сплоти по-голяма част от политическото посланичество в Народно събрание ", сподели за шефът на социологическа организация „ Маркет линкс “ Добромир Живков, съгласно който митингът пред постройката е по-скоро партийна акция:

" При акцията на „ Възраждане “ пред Народно събрание става въпрос за симпатизанти и деятели, евентуално, на партията, които са към 50 -70 индивида! Да имаме поради каква е обществената поддръжка за тезата на „ Възраждане “ в сегашния миг. Поне в този час и на това място, където се случва тази политическа акция ". 

" Това обаче не значи, че групировката губи електоралната си тежест. „ Възраждане “ има своята законна поддръжка в страната. Който и да било митинг на „ Възраждане “, даже тези с проведен превоз отвън София, също не реализира кой знае каква повсеместност, само че това не значи, че партията няма обществената си база ".

Според Живков в Народно събрание ясно се виждат ситуационни болшинства, по обособените огромни тематики, които стоят пред обществото и пред политическата класа:

„ Виждаме разнообразни конфигурации по отношение на политическите ползи на обособените играчи. Затова считам, че тези разнообразни конфигурации не съставляват особена изненада към сегашния миг. Все отново това са крачки напред в някаква посока - най-малко що се отнася до оръжието, което бихме могли да предоставяме като помощ към Украйна. Това е късмет за ГЕРБ и Движение за права и свободи да реализират задачата си и да гласоподават дружно с „ Демократична България “ с „ Продължаваме промяната “ в пакет за едно решение, което малко или доста да пропука този лед. Това в някаква степен е здравословно. Надали би било обаче основа за образуване на управническа коалиция “.

Оставам на мнение, че сложната и огромна задача е държавното управление да бъде гласувано; да се намерят нужния брой депутати едвам може да бъде признато държавното управление, след което ще се продължи по този модел - с плаващи болшинства

Ние сме в интервал на промяна на управническия модел, който няма по какъв начин да се случи за 2 години, безапелационен е Живков.

„ Не виждам на хоризонта опция за устойчива коалиция “.

„ Ако имаме кабинет, съгласно мен, хоризонтът му ще бъде идващите локални избори с избори 2 в 1. Всички си даваме сметка, че локалните избори ще бъдат не по-малко решаващи за бъдещето на страната от последващи предварителни парламентарни, тъй като точно в локалната власт и в мрежите по места е главната мощ и главният източник на консолидация “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР