В сравнение с началото на предишния й мандат през 2014

...
В сравнение с началото на предишния й мандат през 2014
Коментари Харесай

Рейтингът на Меркел пада драстично

В съпоставяне с началото на предходния й мандат през 2014 година, канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел (ХДС) губи фрапантно утвърждението на немските жители. Но тя не е единствена - всички останали членове на кабинета в Берлин получават слаба поддръжка, заяви организация " Фокус ".
Само 57% от германците считат, че Ангела Меркел е положително решение за канцлер на страната. Това излиза наяве от изследване на телевизионния канал ARD. В съпоставяне с началото на предходния й мандат през 2014 година, Меркел е изгубила 18 процентни пункта. Въпреки това, ръководителят на Християндемократическия съюз (ХДС) остава по-популярна от водача на Християнсоциалния съюз (ХСС) Хорст Зеехофер, който е считан за подобаващ за поста федерален вътрешен министър от едвам 39 на 100 от жителите на Федерална Република Германия. По-голямата част (51%) от германците са уверени, че той не е добър избор за длъжността.
Останалите членове на кабинета, упоменати в изследването, също получават по-малка поддръжка от Меркел. Най-малко 55% от респондентите считат, че Петър Алтмайер (ХДС) е добър за министър на стопанската система. Олаф Шолц (ГСДП) среща утвърждението на 49% от германците за поста финансов министър, а външният министър Хайко Маас (ГСДП) - на 43%. Министърът на защитата на Урсула фон дер Лайен (ХДС) се възприема добре от 40% от немските жители, а здравният министър Йенс Шпан (ХДС) има едвам 26% поддръжка. С 25% е и министърът на труда Хубертус Хайл (ГСДП).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР