В сравнение с 2016 година, 2017-та не беше изпълнена с

...
В сравнение с 2016 година, 2017-та не беше изпълнена с
Коментари Харесай

Спортната 2017-та година: България намери своя светъл лъч

В съпоставяне с 2016 година, 2017-та не беше изпълнена с толкоз ярки международни спортни събития. Изминалата година обаче надали ще бъде забравена елементарно и огромната заслуга по тази причина има най-хубавият български тенисист и международен номер 3 Григор Димитров. Той съумя да покаже на родния почитател, зажаднял за триумф, че към момента има някой, който да популяризира страната ни на спортното поле и да ни кара с боязън да чакаме всеки идващ негов мач.
Григор Димитров - светлият лъч

Ако има нещо, с което в България да запомним миналата спортна 2017 година, то сигурно това е представянето на Григор Димитров . Българинът най-сетне излезе на огромната сцена и сподели за какво през всички тези години беше апетитен за един от най-големите гении в тениса. 26-годишният тенисист от Хасково сбъдна фантазията си за присъединяване на заключителния шампионат на ATP в Лондон, където взимат присъединяване най-хубавите 8 за годината. Григор освен, че взе присъединяване, а го направи и по паметен метод, стъпвайки на върха , което го изкачи до номер 3 в международната класация . Това беше съвършеният свършек на най-силния сезон на хасковлията в кариерата му до момента.
Григор започва годината с купа в Бризбън, през февруари провокира голям интерес на шампионата в София , където зарадва родните почитатели с още една купа . Малко преди присъединяване си на шампионата в България, Григор стигна до полуфиналите на Australian Open. Там, двамата с Рафаел Надал направиха спиращ дъха дуел, само че за наше страдание Гришо отпадна след 5-сетова борба . Последваха няколко месеца, в които българинът имаше спад във формата си - той безусловно проспа сезона на клей, на " Уимбълдън " игра апатично и загуби с 0:3 сета от бъдещия първенец Роджър Федерер и отпадна в третия кръг на US Open , тъкмо когато цяла България очакваше огромни неща от него. Причината за очакванията за " бясно американско лято " беше представянето на Гришо тъкмо преди US Open. Димитров завоюва Мастърс-а в Синсинати без да загуби нито един сет . Това беше първата купа за Григор от толкоз висока категория. С представянето си през идващите месеци 26-годишният тенисист си обезпечи място на ATP Лондон, което бе и огромната му цел. Там той завоюва и трите си мача в груповата фаза , след което победи Джак Сок на полуфиналите и се наложи над Давид Гофен в доста тежък трисетов край, с цел да завоюва най-престижния шампионат в тениса отвън четирите от Големия шлем. Заслужено Григор стана и Спортист на годината на България.
Кубрат Пулев
С усърдни и всекидневни тренировки спортистите се готвят да извършват поставените си цели една след друга. Всеки има собствен график, който да следва и по който да се управлява за една сполучлива година. 2017-та година обаче сигурно не мина по стремежи метод за най-хубавия българския боксьор – Кубрат Пулев . Кобрата трябваше да излезе в мач за международната купа против Антъни Джошуа през октомври. Поради травма обаче българинът се отхвърли едвам две седмици преди уречената дата. Именно този пердах Кобрата искаше още от началото на годината , само че трябваше много да изчака и даже да се изправи против още един съперник преди този момент.
Още през януари месец се заприказва за огромния мач, само че тогава от щаба на Джошуа не бяха изключително разчувствани от концепцията британецът да излезе на кръга против Пулев. Основната причина за това беше финансова, защото от елита на международната тежка категория най-нисък зрителски интерес в Европа провокира точно Пулев . Освен това българинът трябваше да изчака и зрелището сред към този момент отдръпналия се Владимир Кличко и Антъни Джошуа и едвам тогава да се изправи против спечелилия от епичната борба. Така се стигна до решението на Кубрат да провежда своя втори мач в България . Българинът победи без усложнения американеца Кевин Джонсън в зала „ Арена Армеец” и това остана единственият му пердах за годината. Сега следва нова година с вяра, че Кобрата ще стигне до по този начин стремежи конфликт за международната купа .
Лудогорец, Първа лига и националният ни тим
Българското футболно състезание може да не дава на ентусиастите висококачествена игра, само че страст на и изключително отвън терените не липсва . И тази футболна година в Първа лига не сервира някаква огромна изненада, а по-скоро всичко се разви по нормалния сюжет. Лудогорец без никакви проблеми стана първенец за шести следващ път, само че не съумя да направи златен дубъл. Ботев Пловдив реализира страховит триумф и завоюва Купата на България след победа точно над разградчани на финала. Разградският отбор се показа впечатляващо и в евротурнирите през есента и излезе от групата си в Лига Европа, с цел да си обезпечи място на 1/16-финалите в шампионата , където през февруари ще играе против европейския исполин Милан.
До този миг обаче към момента има конспирация в Първа лига и наподобява, че тази година няма да е толкоз елементарно за тима на Димитър Димитров да завоюва купата за седма година. ЦСКА-София, който след есенния полусезон изостава със единствено една точка от Лудогорец в класирането , сигурно ще опита да преследва до дъно първенеца и след подновяването на шампионата.
Левски, въпреки това, ненапълно разочарова, макар привличането на доста съществени имена – италианския треньор Делио Роси и някогашните звезди от Висшата лига Габриел Обертан и Жорди Гомес. За „ сините” като съществена цел остава Купата на България, като на полуфинала ще се изправят точно против „ червените” .
За националния тим на България и тази година не беше изключително ползотворна. Световните квалификациите приключиха разочароващо, макар че годината донесе впечатляващи домашен победи над Холандия и Швеция . Като посетители обаче момчетата на Петър Хубчев се показаха извънредно едва и взеха единствено една точка от пет мача. Така, и през 2018 година националния ни отбор няма да вземе присъединяване на огромен шампионат - в тази ситуация Световното състезание по футбол в Русия.
Вълшебната година на Реал Мадрид
Изминалата година несъмнено беше годината на Реал Мадрид. Отборът на Зинедин Зидан записа достижение, което нито един различен тим не бе правил до момента – отбрани трофея си от Шампионска лига. Испанският гранд победи за 12-ти път в най-престижната клубна конкуренция , като на финала победи Ювентус с 4:1. Голямата звезда на " белия балет " Кристиано Роналдо означи 10 гола от етапа на 1/4-финалите нататък и беше с най-голяма заслуга и за извоюваната купа в Ла Лига . Това донесе на Роналдо през декември за пети път в кариерата му Златната топка и го изравни с огромния му противник Лионел Меси, който също е печелил най-ценното самостоятелно отличие пет пъти, а двамата непроменяемо преобладават в класацията към този момент 10 следващи години. През декември за втора поредна година възпитаниците на Зидан завоюваха и Световното клубно състезание . Иначе актуалният сезон не е измежду най-хубавите за мадридчани, които към този момент съществено изостават от Барса в конкуренцията за купата, а също така ден преди Коледа изгубиха с 0:3 посред " Сантяго Бернабеу " .
Волейбол
През 2017 година феновете на волейбола се любуваха на доста забавни шампионати мачове. През годината имаше две огромни шампионати – Европейско състезание за мъже и дами. България взе присъединяване и в двата шампионата на Стария континент, само че класиранията бяха признати по-скоро като разочароващи.
Момчетата на Пламен Константинов не бяха посочени измежду любимците, надали е имало волейболен почитател у нас, който да не се е надявал, че " лъвовете " имат сили да подобрят или най-малко да повторят представянето си от последните еврофинали, където завършихме четвърти. За жал, тези упования на мнозина се потвърдиха и този път българите не съумяха да намерят място в топ 4, отпадайки на четвъртфиналите от състава на Сърбия .
Големият триумф беше на клубно равнище. При дамите във вътрешното състезание още веднъж Марица бе без конкуренция, като стигна до купа. По-впечатляващото обаче беше класирането на пловдивчанки в групите на Шампионска лига - казус в българския волейбол.
Художествена гимнастика
И тази година девойките от ансамбъла блестяха с изявите си. В рамките на календарната 2017 година грациите завоюваха няколко първи места в кръгове от Световната купа , както и две втори места на Световното състезание. Това е ансамбълът по художествена гимнастика, който още в дебютната си година в новия състав стана международен вицешампион в многобоя.
Новата треньорка Весела Димитрова, която наследи отдръпналата се Ина Ананиева, избра петте титулярки да бъдат Симона Дянкова (капитан), Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Теодора Александрова. Момичетата несъмнено демонстрират, че традициите ни в този спорт са живи и занапред ще носят още по-голяма наслада на България.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Още спорт  Свеж старт на новата година - със Свеж старт на новата година - със " СAНТА ТИЧА - СОФИЯ "  Кръщават състезателен комплекс в Бурса на името на Наим Сюлейманоглу Кръщават състезателен комплекс в Бурса на името на Наим Сюлейманоглу  Тервел Пулев със седма поредна победа в професионалния бокс (ВИДЕО) Тервел Пулев със седма поредна победа в професионалния бокс (ВИДЕО)  Григор Димитров е Григор Димитров е " Спортист на годината "  Световният първенец на 100 метра лъсна в нов допинг скандал Световният първенец на 100 метра лъсна в нов допинг скандал Интервю Още Кметът на Левски: Договорът за саниране е доста съществено заработен подарък
Любка Александрова е кмет на община Левски от 2011 година Възпит...
Кметът на Мадан: Нямаме заеми и задължения, а общинската ни болница Светослав Георгиев, хотел " Маринела ": Посрещаме европредседателст Победителите в " Сграда на годината ": София има потребност от същински Кметът на Свиленград: Никога не сме имали финансови проблеми, защ коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Масов арест в Турция на обвинени за а...
20 обвинени като бойци на " Ислямска страна " са били задържани в Турция поради подготвян в новогодишната нощ атентат, съобщи Агенц...
Нова година идва по друго време в разли... Патриарх Неофит насочи поздрава си за Нов... Седмичен хороскоп за 1-7 януари По Нова година Съединени американски щати се среща с съветската... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 1 януари
Овен През първия ден на Новата година ви чака триумф, обвързван с партньорските връзки. Позволено ви е да бъдете по-настъпателни. Ди...
Новините: Най-важното за деня, 31 декември Евакуация на метрото в Берлин (СНИМКА) Шойбле е срещу основаване на Съединени евр... Катастрофа с потърпевши блокира Кресненско... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Борисов: Изпратихме година, изпълнена съ...
През 2017г. отворихме нова страница в добросъседските си връзки и съдействие, подписахме знакови съглашения. Това са споделя в...
Честита Нова година! България поема председателството на Съвета... Павлова пред ТАСС: България ще включи въпр... Минималната работна заплата става 510 лева  www.expert.bg  13 страхотни неща, които ще се случат през 2018 година 13 страхотни неща, които ще се случат прочие..  15 съответни новогодишни решения, които в действителност ще спазите 15 съответни новогодишни решения, които...  Топ 10 на най-харесваните филми за 2017 година Топ 10 на най-харесваните филми за 2017...  Светослав Георгиев, хотел Светослав Георгиев, хотел " Маринела ": По...  www.iwoman.bg  Месечен хороскоп за януари 2018 Месечен хороскоп за януари 2018  Празнуваме Васильовден Празнуваме Васильовден  Седмичен хороскоп 1-7 януари Седмичен хороскоп 1-7 януари  Дневен хороскоп за 1 януари Дневен хороскоп за 1 януари  http://www.sportlive.bg  Лоша вест от лазарета и за Сити - ето какъв брой пропуща Жезус Лоша вест от лазарета и за Сити - ето...  Венгер е гневен на съдията, желае VAR и в Англия Венгер е гневен на съдията, желае VAR и в...  Венгер счупи върха на сър Алекс за най-вече мачове във Висшата лига Венгер счупи върха на сър Алекс за най...  Ашли Йънг изгоря за 3 мача, поради подлия удар с лакът Ашли Йънг изгоря за 3 мача, поради подли... Интервю Още Кметът на Левски: Договорът за саниране е доста съществено заработен подарък
Любка Александрова е кмет на община Левски от 2011 година Възпит...
Кметът на Мадан: Нямаме заеми и задължения, а общинската ни болница Светослав Георгиев, хотел " Маринела ": Посрещаме европредседателст Победителите в " Сграда на годината ": София има потребност от същински Кметът на Свиленград: Никога не сме имали финансови проблеми, защ Нови Най-четени Най-коментирани По-високи майчински и повече финансирани ин витро опити... 48 0 Макрон към франзуците: Не се подавайте на национализма и скептицизма... 45 0 Саудитска Арабия и ОАЕ вкараха Данък добавена стойност... 118 0 Българска академия на науките: Първото астрономическо събитие за 2018 година е суперлуние в нощта на... 128 0

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР