В сражението между проправителствените сили и сепаратистите във втория град

...
В сражението между проправителствените сили и сепаратистите във втория град
Коментари Харесай

Около 40 убити и 260 ранени при боевете в йеменския град Аден

В сражението сред проправителствените сили и сепаратистите във втория град на Йемен Аден са починали към 40 души и са ранени 260 други, в това число цивилни, съобщи " Дейли остарял ".

" Разбиващо е сърцето, че по време на Ид ал-Адха фамилиите скърбят за гибелта на своите близки, вместо да честват дружно в мир и естетика, " декларира американският филантропичен координатор в Йемен Лизе Гранде.

По думите й главната им грижа сега е да изпращат медицински екипи за избавяне на ранените.

Сблъсъците пламнаха в сряда сред бойци на подкрепеното от обединението държавно управление на Йемен и бойци от по този начин наречения пояс за сигурност, подготвени от Обединените арабски емирства, които са доминирани от сепаратисти, търсещи самостоятелен юг.

Правителството на йеменския президент Абед Раббу Мансур Хади е подкрепено от обединението в битката против подкрепяните от Иран бунтовници Хути.

Южният пристанищен град Аден е основата на държавното управление на Хади, защото е бил пропъден от столицата Сана от бунтовниците преди повече от четири години.

Коалицията прикани за преустановяване на огъня и " незабавна среща " сред враждуващите страни.

И йеменското държавно управление, и сепаратистите обявиха, че поддържат апела на Рияд за разговор и прекъсване на боевете.

Но в проповед при започване на Ид ал-Адха, вицепрезидентът на Южния временен съвет Хани бин Брейк съобщи, че неговата група - която се стреми към разединение - няма да " договаря под опасност ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР