В Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана започнаха индивидуалните изслушвания

...
В Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана започнаха индивидуалните изслушвания
Коментари Харесай

Започнаха изслушванията по жалбите на наказаните руски спортисти

В Спортния трибунал (КАС) в Лозана започнаха самостоятелните чувания по жалбите на съветските спортисти, които бяха пожизнено отстранени от присъединяване на олимпийски игри поради нарушение на антидопинговите правила.

Общо 39 съветски спортисти, измежду които първенци и медалисти от Игрите в Сочи 2014, апелират наказванията си, оповестява ТАСС.

Изслушванията в КАС започнаха през днешния ден със състезателите по бързо пързаляне с кънки Александър Румянцев, Олга Фаткулина, Артьом Кузнецов и Иван Скобрев.

Заседанието на КАС по случая ще продължи до 27 януари, а до 31 януари се чака да бъде оповестено решението на съда.

Както е известно на 5 декември, МОК в профил Русия от присъединяване на зимните игри в ПьонгЧанг 2018 поради систематична приложимост на допинг и манипулиране на резултати. Чистите спортисти обаче ще могат да се състезават под олимпийски байрак.

Наказаните състезатели са от спортовете бързо пързаляне с кънки, бобслей, скелетон, ски-бягане, хокей на лед, шейнички и биатлон. Те са лишени и от извоюваните медали в Сочи.

От КАС оповестиха, че са получили тъжби от 42-а от общо 43-ата осъдени съветски спортисти. Максим Белугун, част от тимовете по двуместен и четириместен бобслей, които останаха четвърти в Сочи, единствен не е обжалвал наказването си. КАС ще прегледа 39 тъжби, тъй като останалите три случая не са планувани за тази седмица.

Олимпийските игри в Пьончан ще се проведат от 9 до 25 февруари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР