В спортната надпревара участваха ученици от областите Варна, Стара Загора,

...
В спортната надпревара участваха ученици от областите Варна, Стара Загора,
Коментари Харесай

Възпитаниците на шуменското IX ОУ „Панайот Волов“ триумфираха с Купата на Свиленград в пролетния турнир на младите огнеборци

В спортната конкуренция участваха възпитаници от областите Варна, Стара Загора, Шумен, Хасково и Ямбол
За следващ път Свиленград бе хазаин на пролетния шампионат от календара на младежките противопожарни отряди. Градският стадион „ Колодрума “ се трансформира в сцена, на която 100 деца от Стара Загора, Шумен, Хасково и Ямбол, премериха сили в дисциплините „ Бойно разрастване на спортна пътека “ и „ Щафетно тичане с трудности “. Състезанието мина в дух на феърплей и почитание към достиженията и резултатите на съперника. Младите огнеборци демонстрираха, че са почтени съперници и демонстрираха сили, познание и благоприятни условия за справяне с трудностите.

С общ резултат от 1049,96 точки в комплексното класиране първо място завоюваха младежите от IX ОУ „ Панайот Волов “, гр. Шумен. Втори, с 5 точки разлика, се класира тимът на СУ „ П.К.Яворов “, гр. Чирпан. Бронзовото трето място зае отрядът на I ОУ „ Христо Смирненски “, гр. Провадия.

Надпреварата бе почетена от кмета на община Свиленград арх. Анастас Карчев, ст. комисар Ал. Джартов, шеф на Дирекция „ Държавен надзор и превантивна активност “ в ГДПБЗН, шефът на РДПБЗН Хасково комисар Николай Вълчев и основателят на шампионата, интернационален арбитър по пожароприложен спорт и доайен на пожарното дело Валентин Ангелов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР