В споровете между политиците и лекарите в Белгия, кои са

...
В споровете между политиците и лекарите в Белгия, кои са
Коментари Харесай

Политици и лекари в Белгия спорят дали всички да бъдат изследвани за коронавирус

В разногласията сред политиците и лекарите в Белгия, кои са верните дейности против епидемията от ковид, се добави нов въпрос - кои жители да бъдат изследвани. Лекари упорстват за проучване на цялото население в страната, оповестяват локални медии.

В Белгия е в действие кралски декрет, съгласно който на проучване подлежат единствено тези, които дават отговор на избрани условия. Според лекарите всеки има правото да знае дали е болен, дали е преболедувал или към момента не е " срещал " вируса, извършител на болестта. По тяхно мнение през днешния ден, в случай че някой желае да си направи проучване, може да се наложи да излъже персоналния си доктор, с цел да получи достъп до тест.

Лекарите означават, че в страната има задоволително проби, с цел да се премине към всеобщо проучване, без значение дали това ще бъде гратис или ще се заплаща от изследваните. По тяхно мнение въведените ограничавания са на чисто политическа основа.

Медиите през днешния ден оповестяват и за още един открит въпрос - по какъв начин да се прави всеобщото следене на болните и хората, с които те са общували. Според националната комисия за отбрана на персоналните данни белгийското приложение, което се чака да бъде въведено до юли, би работило в нарушаване на европейските правила. Това е по този начин, тъй като се планува събирането и разпространяването на данни, определяни като " лекарска загадка ".

Засега се планува посредством приложението да бъдат събирани данни като ЕГН, номера от регистрацията на сдруженията, служебни номера на персоналните лекари. Уточнява се, че същият метод, дело на европейски разработчици, към този момент е общопризнат от Австрия и Швейцария.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР