В спорът се ражда истината, беше казал някой. Естествено, ако

...
В спорът се ражда истината, беше казал някой. Естествено, ако
Коментари Харесай

Предизборна кампания без край в Общински съвет – Варна

В разногласието се ражда истината, беше споделил някой.
Естествено, в случай че спориш умело и осведомено, би могла да се роди някаква истина.
Но дебатирайки, с меко казано, нищожни знания в даден сектор или както в тази ситуация - във всички, с единствената цел лековерните ти последователи да чуят и твоя глас от банката на Пленарна зала на Община Варна, е не популизъм, ами чиста проба закъсняла предизборна акция или пък незавършила такава. А може би и старт на новата... при “компетентните възрожденци ” и някои от “новите политически дейци ” в града.
След всички тези извършения по изразителност от страна на новоизлюпените общински съветници, както разяснява госпожа Марица Гърдева, в последна сметка актуализацията на бюджета бе призната.

Друго забавно от програмата на новоизградения цирк в Общински съвет – Варна, бе изявлението на Мартин Златев по отношение на обжалването на решението на Административен съд -Варна, касаещо приемането на Подробен устройствен план -ПРЗ за Аспарухов парк...
Та, той пита, какво се случва с проекта за парка и за какво се бави?!
Да, само че не беше ли тъкмо той индивида, който най-вече недоволстваше против този проект, раздаваше флаери в парка, лъжейки хората, че би трябвало да „ спасим парка си “ от неприятните, дето желаят 11 етажни хотели да строят там?

Негови съидейници бяха самообявилият се за “председател ” на „ Камарата на геодезистите в България “, каквато в действителност не съществува, и е просто една неправителствена политическа организация (НПО).

Други негови приятели по работа са членове на още една Неправителствени организации - „ Варна диша “, които са главните вносители на жалбите в Административния съд – Варна, естествено под реваншистката манипулативна команда на видния “председател на геодезистите ”.
Две от жалбите, подадени от тези “съидейници ” бяха отхвърлени от Административен съд – Варна, само че НПО–то апелира решенията във Върховния административен съд. Обжалването на решението не „ отвързва ръцете ” на администрацията на Община Варна, до момента в който не излезе дефинитивно решение от най-висшата инстанция.

Чуха се безчет некомпетентни, популистки, неинформирани и всевъзможни нападки, обвинявания за незаконна активност, безобразия и какви ли още не.
Ами не е ли това „ самоохулване “, както го назова доктор Янко Станев? Леко наподобява на храчене против вятъра. От което, несъмнено, губим единствено ние – жителите на града.
Въпроси, въпроси, въпроси... човек остава с усещане, че тези “компетентни ” хора не са участвали на комисии.

Като изключим обстоятелството, че 90% от заложените въпроси от “Чапай и Петка ”, докопали се до място в зала Пленарна, нямаха нищо общо с дневния ред на сесията на Съвета, то Тодор Балабанов, а и другите, председателстващи съвещанието, се наложи да се трансфорат в пъдари и учители на сукалчетата от “Възраждане ” и Българска социалистическа партия.

Не бяха малко и нападките против кмета на града Иван Портних, който от своя страна доста елегантно подсети на новоизлюпените съветници, какъв брой значима е актуализацията на бюджета и какъв брой неважни са словесните им излияния във връзка какво ли не, несвързано с бюджета, несъмнено.

Но намерили естрада, като че ли като за последно, се бълваха голям брой нелепости, словесни извержения против какво ли не...

Половината от хората, които ще вземат решение ориста на жителите на Варна от седалките в зала Пленарна, нямат никаква концепция за какво са там. Нещо повече – трансфораха локалният парламент в политическа естрада... Ами не по този начин! Ама не по този начин... Не става единствено с плямпяне, трябват и знания...
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР