В спора за участието на Русия в предстоящата този месец

...
В спора за участието на Русия в предстоящата този месец
Коментари Харесай

Руска делегация ще участва в сесията на Парламентарната асамблея на ОССЕ този месец

В разногласието за присъединяване на Русия в идната този месец сесия на Парламентарната асамблея на Организацията на сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) през днешния ден бе публикувана и позицията на самата интернационална организация.

Тя се покрива с австрийското мнение, че според съглашението сред ОССЕ и страната, където е основана организацията, от Австрия се изисква да обезпечи достъп до сесията на всички страни членки.

Това " значи, че издаването на визи не предстои на преценка, а е правно обвързване ", се споделя в декларация на Парламентарната асамблея на ОССЕ. В текста се показва очакване " делегации на Русия и Беларус да вземат участие в зимната сесия ".

Сесията ще се състои във Виена на 23 и 24 февруари. Вторият ден съответствува с годишнината от съветската инвазия в Украйна.

Становищата на Австрия и на ОССЕ бяха предшествани от апел на 81 депутати от 20 страни членки за попречване на присъединяване на съветски законодатели, наранени от интернационалните наказания против Русия, като не им бъдат издадени визи за влизане в Австрия.

Тази година главната тематика на дебатите ще бъде: " Една година по-късно: продължаващата широкомащабна война на Русия против Украйна ". Очаква се измежду ораторите да бъдат специфичната представителка на ОССЕ за Източна Европа Даниела Де Ридер, специфичният представител на ОССЕ за Украйна Райнхолд Лопатка, специфичният представител на ОССЕ за политическите пандизчии Стив Коен и специфичният докладчик за военни закононарушения в Украйна Джон Уитингдейл.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР