В спора със Северна Македония София изостря тона - под

...
В спора със Северна Македония София изостря тона - под
Коментари Харесай

Посланиците в ЕС зяпат в масата или в телефоните си, когато България заговори за Македония |

" В разногласието със Северна Македония София изостря тона " - под това заглавие немският ежедневник Süddeutsche Zeitung оповестява за  на Скопие за участие в Европейски Съюз.

Вестникът обобщава позицията на българския външен министър Екатерина Захариева, че докато Северна Македония има за цел да се причисли към Европейски Съюз на основата на ненавист, кражба на история и отказване на България, публична София няма да промени решението си. 

Сега България изостря тона съвсем от час на час, отбелязва Süddeutsche Zeitung.

Дипломати от Европейски Съюз единомислещо оповестяват, че причините на България в Брюксел не са безапелационни и че посланиците на другите страни членки сковани гледат в масите или в телефоните си, когато представителите на София вземат думата по въпроса, твърди германският ежедневник.

Süddeutsche Zeitung написа, че актуалната позиция на българското държавно управление за Северна Македония е мощно обвързвана с вътрешната политика:

" Премиерът Бойко Борисов и партията му ГЕРБ са подложени на огромен напън след месеци на демонстрации в страната против неговата политика. С популистки тонове по въпрос, за който знае, че болшинството от българите го поддържат, Борисов се пробва да поправи нещата преди изборите през март 2021 година "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР