В списъка с имена на хора, предаден на прокуратурата, фигурират

...
В списъка с имена на хора, предаден на прокуратурата, фигурират
Коментари Харесай

Кирил Петков: Заради случая Мата Хари Борисов фигурира в списъка ми

В листата с имена на хора, предаден на прокуратурата, попадат и политици. Сред тях са депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, някогашният министър председател Бойко Борисов поради случая "Мата Хари " и на някогашния министър на финансите Владислав Горанов. За последния желаеме да разберем дали е вярна информацията, пристигнала от Божков, че му е носел пари. Не споделяме кой е отговорен. Просто желаеме да знаем, когато има очевидец, подготвен да дава пари на политик, какво е направила прокуратурата. Ако сме сигурни, че държавното обвиняване си е свършило работата по тези въпроси, ще е едно в действителност положително начало. Това съобщи в изявление за "Събуди се " по Нова телевизия министър председателят.

Той изясни и по какъв начин е почнал въпросът с образуването и предаването на прокуратурата на листата с имена на хора, които съгласно министър-председателя би трябвало да бъдат разследвани и проверявани.

Главният прокурор пристигна при мен да приказваме по значими въпроси, тъй като моята врата е отворена за всички институции. Аз го попитах за какво нямаме резултати по това, за което цялото общество приказва от заран до вечер. Той попита какво имам предвид и аз тогава споделих няколко имена. След това той потегли да изисква листата. В него ограничих имената до 19 и предадох листата на 20-ия, показа Петков.

,,Полицията и ДАНС съм ги инструктирал, че не би трябвало да има човек над закона. Всички би трябвало да са под един критерий - това е новото правило'', безапелационен бе министър председателят.

Като най-големият триумф на държавното управление до този миг той дефинира метода, по който ръководи Коронавирус вълната до този миг.

,,Създадохме нова система за това и тя проработи сносно. Не се наложи да затваряме държавата'', изясни министър-председателят.

Той призна, че ръководещите непрестанно вършат неточности.

Никой не се е родил теоретичен. Сигурен съм, че вършим всичко, което можем. Радвам се, че има и критици, само че като тим обединението прави доста неща, разяснява министър-председателят.

Той разкри още, че чака зеленият документ да отпадне до месеци.

Трябва да сме сигурни, че премахването му не вкарва риск за здравната система, разясни Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР