В спецсъда започна делото срещу бившия кмет на кв. Младост

...
В спецсъда започна делото срещу бившия кмет на кв. Младост
Коментари Харесай

Започна делото срещу бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева

В спецсъда стартира делото против някогашния кмет на кв. " Младост " Десислава Иванчева, заместника й Биляна Димитрова и някогашния зам.-кмет Петко Дюлгеров. Тримата са подсъдими за рушвет. При акция през април тримата бяха задържани на разнообразни места в София, като в тях имаше белязани пари. Обвинението твърди, че парите били, с цел да се придвижи позволение за градеж в " Младост ".
 
Преди началото на правосъдното съвещание строителният бизнесмен Александър Ваклин отхвърли част от изказванията на Десислава Иванчева. Ваклин отхвърли да познава Бойко Борисов и Цветан Цветанов и беше безапелационен, че даже не ги е виждал онлайн. Бизнесменът се оплака, че към момента не е получил парите, които е дал за реализирането на акцията. Белязаните банкноти още били в проверяващите.
 
Колкото до градежа в " Младост ", Ваклин изясни, че документите към момента са по инстанциите.
 
Бизнесменът съобщи,че не бил податлив да дава пари в случаи като този, само че пък и такива оферти не бил имал. Той съобщи, че не се тормози от делото.
 
Пред съда показания дават разнообразни очевидци. Първа бе Галя Димитрова, подчинена на Ваклин. Тя изясни по какъв начин се е движила преписката на предприемача във връзка с градежа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР