В спецсъда се очаква да започне да се гледа по

...
В спецсъда се очаква да започне да се гледа по
Коментари Харесай

Делото "Сарафово" започва по същество

В спецсъда се чака да стартира да се гледа всъщност делото за атентата на летище „ Сарафово ”. На разпоредителното съвещание през декември съдът му даде ход и насрочи намерено съвещание за 17 януари. Призовани като очевидци на съвещанието през днешния ден са единствено български жители, съобщи Дарик.

Подсъдими са Мелиад Фарах - ливанец с австралийски паспорт, и Хасан Ел Хадж Хасан - с канадско и ливанско поданство. Те са упрекнати в помагачество към тероризъм. Двамата обвинени са оповестени за интернационално търсене в ШИС по канала на Интерпол с алена бюлетина.

„ Делото потегли, няма проблеми. Всички са постоянно призовани, конституирани са като страна, по тази причина че няма спънка делото да не се гледа. Оттук нататък зависи от очевидците, от доказателствата по делото по какъв начин ще бъдат представяни, по какъв начин ще бъдат изслушвани движимостите лица и разпитани очевидците, огромна част от тях са израелски жители. Има и български жители, които не са от София и не живеят в София ”, означи след разпоредителното съвещание юрист Красимира Михайловска.

В продължение на повече от година делото „ Сарафово ” не успяваше да тръгне, защото имаше нередовно призовани потърпевши. Първото съвещание по него беше планувано още през септември 2016 година, а още на 15 юли 2016 година обвинителният акт за терористичния атентат бе импортиран в Специализирания съд. Материалите по делото бяха 80 тома, очевидците са не по-малко от 170, има 100 експертизи.

На 18 юли 2012 година рейс с израелски туристи, които одеве бяха кацнали на летище " Сарафово " в Бургас, с цел да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана цел на терористична офанзива. При кървавата баня починаха петима израелски жители, водачът на рейса, български жител, и причинителят на атентата. При случая бяха ранени 38 души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР