В специално телевизионно обръщение президентът на САЩ Джо Байдън каза,

...
В специално телевизионно обръщение президентът на САЩ Джо Байдън каза,
Коментари Харесай

Байдън: Ако Русия вземе на мишена американците в Украйна - ще получи мощен отговор

В особено телевизионно послание президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че опасността от съветско нахлуване против Украйна остава, само че че дипломатическо решение на рецесията към момента е постижимо.

Байдън добави, че Съединени американски щати към момента не са удостоверили отдръпването на съветски войски от границата с Украйна. Американският президент добави, че съгласно анализатори съветските войски към момента са в цялостна бойна подготвеност.

Той напомни, че в този миг Русия има повече от 150 000 бойци, обкръжаващи Украйна откъм Беларус и по украинската граница. Затова, съгласно Байдън, опцията за съветско настъпление в Украйна остава.

Президентът на Съединени американски щати също по този начин означи, че Вашингтон не се стреми към директна борба с Москва, само че акцентира, че " в случай че Русия трансформира американците в Украйна в цел, отговорът ще е мощен ".

" НАТО не е опасност за съветския народ и няма проекти да разполага ракети на украинска територия ", увери още Байдън, представен от Ройтерс.

Американският президент прикани да се даде късмет на дипломацията, само че повтори предизвестието за невиждани наказания, в случай че Русия избере войната.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР