В специално телевизионно обръщение френският президент Еманюел Макрон обяви извънредно

...
В специално телевизионно обръщение френският президент Еманюел Макрон обяви извънредно
Коментари Харесай

Макрон: Извънредни мерки в икономиката и за французите

В особено телевизионно послание френският президент Еманюел Макрон разгласи изключително състояние в стопанската система и общественото дело. Целта на мярката е възкръсване на стопанската система и връщането на достолепието на френския служащ.

 Зоват Макрон да сплоти Франция, тъй като размириците удрят стопанската система
Зоват Макрон да сплоти Франция, тъй като размириците удрят стопанската система

" Страната ни е надълбоко разграничена "

От началото на 2019 година във Франция минималната заплата се подвига с €100 . Това разгласи Макрон.

Извънредните работни часове няма да се таксуват с налози. Освен това се мисли и за годишен бонус, който също няма да се полза с налози.

Освен това на тези французи, които имат приходи от по-малко от €2000 месечно , ще им бъдат възстановявани налозите.

Държавният глава още веднъж удостовери желанието си да се бори с укриването на налози , да постави завършек на ненужните данъчни облекчения и да управлява по-добре обществените разноски.

Президентът съобщи, че огромните компании ще бъдат призовани да поддържат напъните. " Аз ще ги събера и ще вземем решения през идната седмица ", сподели Емануел Макрон.

Той не пропусна да разгласи, че тогава ще стартира и срещи с френските кметове , с цел да обсъдят проблемите на всеки район и да намерят решения за всеки локален проблем.

Макрон не пропусна и въпроса за основаването на нови работни места и за дейни политики за отбрана на екологията.

" Днес ние сме длъжни да възстановим нашия общ обществен план во името на Франция и в името на Европа ", съобщи Макрон.

Той даде обещание постоянно да се регистрира за постигнатото.

Френският президент съобщи, че осъжда насилието и методите, употребявани от доста протестиращи. В същото време той схваща гнева и възмущението на французите, които нямат задоволително пари, с цел да устоят фамилиите си.

 Френската левица внася избор на съмнение против кабинета на Макрон
Френската левица внася избор на съмнение против кабинета на Макрон

Левицата няма задоволително гласове, с цел да събори кабинета

През последните 40 години, изискванията са се влошавали, а разликата сред съсловията се усилва. По тази причина Еманюел Макрон разгласи, че е влезнал интензивно в политиката, тъй като желал да промени тази неправда.

" За задачата ще се опра на вас, ще се опра на гражданското общество ", разгласи Макрон. Той не пропусна да означи, че и богатите би трябвало да дадат своята дан в оправянето със обществената рецесия.

Облагането на високите налози с нови налози се провали, призна Макрон. За задачата той мисли да таксува движимото имущество на богатите.

Макрон не пропусна да означи и сложната орис на пенсионерите и огромните фамилии. Френският президент уточни, че схваща какъв брой мъчно е за бедните в тези дни.

След седмици на яростни митинги във Франция президентът Еманюел Макрон беше заставен да преразгледа политиката и да вземе дейна позиция за превъзмогване на рецесията, подбудена от недоволството на " жълтите жилетки ". Френският президент даже се срещна с представители на синдикатите, на организациите на работодателите и на локалните управляващи.

 Льо Пен желае Макрон да се вслуша в протестиращите и да спре да се крие
Льо Пен желае Макрон да се вслуша в протестиращите и да спре да се крие

Отговорът на президента не може да бъде единствено полицейщина съгласно Льо Пен

Синдикатите настояха за повдигане на минималната заплата. Но съгласно мненията от Париж не се чака Еманюел Макрон да отстъпи пред това искане. Доводът на Елисейския замък е, че в случай че заплатите бъдат вдигнати , това ще докара до закриването на доста работни места.

 Макрон с послание към нацията през днешния ден
Макрон с послание към нацията през днешния ден

След като бе подложен на напън в страната и чужбина поради митингите

Последното послание на Еманюел Макрон беше на 27 ноември - в 10-ия ден от митингите. Тогава той беше безапелационен, че няма да промени политиката си за горивата и налозите върху тях. Седмица по-късно президентът анулира повдигането на акциза.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР