В специално разширено заседание на Комисията по култура към Държавната

...
В специално разширено заседание на Комисията по култура към Държавната
Коментари Харесай

Руската Дума: Творците да не се отклоняват от партийната линия

В особено разширено съвещание на Комисията по просвета към Държавната дума в Москва, в наличието на посетители и медии, властта предизвести културните дейци какво се чака от тях в изискванията на наказания и специфична военна интервенция, съобщи Сега.

Очаква се никой да не се отклонява от линията, начертана от президента, тъй като тя е само вярната — в случай че не желае да бъде считан за изменник. Самите създатели нямаха думата на съвещанието. Реториката на изявленията обаче мощно подсещаше интервала преди 35 и повече години.

Президентският консултант Владимир Толстой дефинира обстановката като лакмус за хората, виновни за "смисъла и полезностите " в Русия. "Понякога първата остра реакция е спонтанна, само че за същински великите творби на изкуството е належащо време за разбори и оценки. "

Според съветника в този момент има "очевидна държавна позиция " и "няма потребност да се отваря втори фронт в границите на личната ни просвета “: "Има линия на президента, ние сме в екипа на президента и поддържаме неговия курс ". "Важно е хората от културата — не с петиции, а с представления, филми, книги да показват отношението си към събитията “. Но, съдейки по думите му, най-важно е на първо място да се окаже

"открита поддръжка за протичащото се "

от тяхна страна.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР