В специално изявление пред Европейския парламент, председателят на отиващата си

...
В специално изявление пред Европейския парламент, председателят на отиващата си
Коментари Харесай

Brexit - най-важното, с което ще бъде запомнена комисията Юнкер

В особено изказване пред Европейския парламент, ръководителят на отиващата си Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че Европейски Съюз е направил " всичко по силите си ", с цел да обезпечи организиран Брекзит, само че съобщи, че блокът ще чака утвърждението на английския парламент за ново съглашение за бракоразвод, преди да го ратифицира.
Изразявайки страдание, че Англия е възнамерявала да напусне Европейски Съюз на 31 октомври, Юнкер съобщи: " Поне можем да се погледнем в очите и да кажем, че сме създали всичко допустимо, с цел да бъде това овакантяване уредено ", съобщи БГНЕС.
" Сега би трябвало да следим събитията в Уестминстър доста от близко. Не е допустимо този парламент да ратифицира съглашението, преди Уестминстър да го е утвърдил ", сподели той пред Европейския парламент в Страсбург.
Последва плевел спор, основно сред английски евродепутати, какво в действителност е Brexit. Групата към Найджъл Фарадж настоя, че английският парламент в действителност желае " да открадне " вота на английския народ, изразен на референдум, до момента в който техни английски сътрудници в Екологичен потенциал отвърнаха, че с Brexit се удря по бъдещето не просто на Англия, а на цялостен континент и че заблудата следва да бъде разсеяна на втори референдум. Не може да има такова нещо, единствено тъй като не ни харесва резултатът, беше отговорът. Съответно беше подложен и въпросът да не бъде повтаряна " грешката " на английския парламент и от Европейския, в случай че въпреки всичко има утвърждение на договорката на Борис Джонсън. Каква беше тя - припомнете си в този материал!
По отношение на външната политика, бяха изказани и позиции за участието в Европейски Съюз на Северна Македония и Албания. Но те бяха единични, най-вече на евродепутати от Източна Европа, които показаха, че отводът за старт на договаряния е нарушаване на обещания, дадени от Европейски Съюз. Българският евродепутат Илхан Кючук също се причисли към тази позиция и назова отхвърли да стартират договаряния " историческа неточност ".
Засегната беше и тематиката " Турция ", като водачът на ЕНП Манфред Вебер настоя Турция да заплати " икономическа цена ", с цел да разбере Анкара, че Европейски Съюз е общественост, която пази избрани полезности и няма да отстъпи от това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР