В специално интервю за По света и у нас лидерът

...
В специално интервю за По света и у нас лидерът
Коментари Харесай

В Германия преговорите за нови коалиции в Европарламента започнаха

В особено изявление за " По света и у нас " водачът на " Алтернатива за Германия " Йорг Мойтен протегна ръка към евродепутатите от Вътрешна македонска революционна организация да се включат в новата парламентарна група " Европейски алианс на народите и нациите ". Заради високата изборна интензивност в Германия десните популисти останаха много под упованията. Победителите от " Зелената партия " към момента не са решили дали ще поддържат Манфред Вебер за ръководител на Европейската комисия

" Алтернатива за Германия " се готви да влезе с 11 депутати в Европейския парламент, който в действителност има намерение да ликвидира. Досега водачът на партията, Йорг Мойтен, беше самичък в Брюксел. След като грандиозният триумф на изборите не се получи, в този момент върви подготовка за " грандиозна парламентарна група ", както споделя самият Мойтен. За това начинание е мечтана и българска поддръжка.
Йорг Мойтен, водач на " Алтернатива за Германия ": Не сме довършили диалозите. Още не познавам окончателните резултати, само че чух, че господин Джамбазки и неговата партия ще имат двама депутати. Той е извънредно прелестен сътрудник, с който към този момент имах персонален диалог. Ако успеем да го спечелим за взаимна работа ще бъде от огромна изгода за новата парламентарна група.
В диалозите с българските си сътрудници Йорг Мойтен надали ще обърне внимание на тематиката, която посочи в речта си на заключителното мероприятие от акцията. Той изиска да бъдат понижени детските надбавки за българските и румънските жители, които работят в Германия. И това без значение от обстоятелството, че те заплащат налози във Федералната република.

Йорг Мойтен, водач на " Алтернатива за Германия ": Ако се вгледате в това, което можете да купите тук с 194 евро и в България, ще видите, че там можете да купите доста повече с тези пари. Това, което желаеме да избегнем е обществен туризъм. Затова предлагаме да се изплащат детски надбавки, равностойни на тези в съответната страна.
След изборите през вчерашния ден, " Алтернатива за Германия " вижда своя главен политически конкурент в " Зелените ". Техният водач Роберт Хабек се отдръпна от връзката в обществените мрежи през декември. Въпреки това известността му в Германия е голяма и даже е спряган за предстоящ канцлер. От позициита на втора политическа мощ не бърза с решението за поддръжка на Манфред Вебер.

Роберт Хабек, водач на " Зелените ": Вебер има късмет да ни убеди. Ще забележим дали с проевропейските партии ще можем да създадем болшинство, което в Народното събрание да укрепи работата по опазването на околната среда. Това важи, както за господин Вебер, по този начин и за останалите претенденти.
Със мощните резултати в Германия, " Зелените " могат да се трансфорат в решителен фактор за бъдещата ръководеща коалиция в Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР