В специални изявления в четвъртък вечерта председателите на Комисията по

...
В специални изявления в четвъртък вечерта председателите на Комисията по
Коментари Харесай

Важно предупреждение: Има рискове при търговията с криптовалути

В специфични изказвания в четвъртък вечерта ръководителите на Комисията по скъпите бумаги и фондови тържищата (SEC) и Комисията за търговия на стокови фючърси предизвестиха за съществуването на опасности при търговията с криптовалути и осведомиха по отношение на дейностите, които подхващат регулаторните органи, с цел да защитят вложителите и финансовите пазари, съобщи БНР.

Комисията по скъпите бумаги и фондови тържищата направи рекомендации на Американската асоциация на админите на скъпи бумаги (NASAA), изтъквайки съществуването на проблеми и опасения, свързани с по този начин нареченото "Първоначално предложение на монети " (ICO - initial coin offerings) за криптовалути като биткойн и за други капиталови артикули, касаещи виртуалните валути. Трябва да се има поради, че ICO е аналог на първичното предложение на акции (IPO), като чрез този прийом се набират средства под формата на криптовалути за новостартиращи компании.

Самата асоциация NASAA подсети на вложителите, че продавачите на скъпи бумаги и други участници на пазара би трябвало да съблюдават законите.

За страдание е ясно, че доста от уредниците на ICO и други, които вземат участие на капиталовите пазари, свързани с крипотовалутите, не съблюдават тези закони, се показва в изказването на SEC. SEC и държавните регулатори на скъпи бумаги преследват нарушаванията, само че ние ви предизвестяваме още веднъж, че в случай че загубите пари, съществува забележителен риск нашите старания да не доведат до възобновяване на вашата инвестиция.

В настрана изказване, направено също в четвъртък вечерта, ръководителят на CFTC, Кристофър Джанкарло показа обща информация по отношение на надзорът и методът на неговата комисия във връзка с търговията на фючърси на крипотовалути. Той също по този начин уточни, че на 23-ти януари Консултативният комитет по технологиите на CFTC, ще разиска обвързваните с това провокации, опциите и развиването на пазара на виртуални валути.

Джанкарло подсети на вложителите, че технологиите, отнасящи се за виртуални валути, са прекомерно нови и са довели до редица опасности като оперативни опасности на нерегулираните и оставени без контрол платформи за търговия; опасности за киберсигурността на платформите за търговия и за виртуалните валутни портфейли; спекулативни опасности от извънредно волатилните придвижвания на цените; опасности от измами и операции посредством обичайни злоупотреби на схеми за изпомпване и дъмпингови схеми, търговия с вътрешна информация, схеми вид "Понзи " и други форми на машинация на вложители и манипулиране на пазара.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР