В специализирания съд ще бъде направен втори опит за начало

...
В специализирания съд ще бъде направен втори опит за начало
Коментари Харесай

Спецсъдът ще направи втори опит за старт на делото КТБ


В профилирания съд ще бъде изработен втори опит за начало на делото за длъжностното заграбване от Корпоративна комерсиална банка (КТБ). До предоставяне на ход обаче най-вероятно няма да се стигне.

Πъpвият oпит зa начало на процеса бeше нaпpaвeн нa 13 дeĸeмвpи предходната година. Тогава обаче стана известно, че посоченият от прокуратурата за началник на проведена незаконна група някогашен мажоритарен притежател на банката Цвeтaн Bacилeв не е пoлyчил нитo oбвинитeлния aĸт oт нaд 10 000 cтpaници, нитo пpизoвĸa зa зaceдaниeтo.

Според информация на " Дневник " обаче в петък към момента не е бил дошъл отговор на правосъдната поръчка. Тя е била изпратена през ноември, стана известно на съвещанието през декември.

Тогава се разбра още, че не всички подсъдими са били известени за предявен от синдиците цивилен иск за 4 милиарда и 400 хиляди лв..

Обвинителният акт беше импортиран през юли, като размерът му надвишава 10 хиляди страници. С него на съд бяха предадени 18 души, за които се твърди, че са проведена незаконна група, чийто началник е някогашният мажоритарен притежател на банката Цветан Василев.

Обвинението е за заграбване на над 2 милиарда лева и за длъжностно заграбване на 205 млн. лева, изнесени в брой от трезора на КТБ, както и закононарушения по работа от чиновници на " Банков контрол " на Българска народна банка. Делото ще се гледа в профилирания съд, откакто преди година прокуратурата откри проведена незаконна група.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР