В Специализирания наказателен съд започна делото за мярката за неотклонение

...
В Специализирания наказателен съд започна делото за мярката за неотклонение
Коментари Харесай

До час решават дали Иван Тодоров ще остане в ареста

В Специализирания углавен съд стартира делото за мярката за неотклонение на притежателя на " Тад Груп " Иван Тодоров, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Припомняме, по-рано през днешния ден Специализираната прокуратура внесе в Спецсъда искане против притежателя на " Тад Груп " да бъде избрана най-тежката мярка за неотклонение " Задържане под стража ". Той е упрекнат и се проверява в подбуждане за кибертероризъм и беше арестуван във вторник на Летище София.

Самият Тодоров отхвърли да бъде сниман от присъстващите публицисти. В началото на съвещанието от Спецпрокуратурата желаеха делото да се гледа при закрити врата. Адвокат Ина Лулчева, която пази Иван Тодоров, изясни, че в материалите по делото няма такива, които да съдържат държавна загадка. В последна сметка съдът не почете настояването на прокуратурата и мярката няма да се гледа при закрити порти.

Прокуратурата настоя за най-тежката мярка, тъй като Тодоров може да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Адвокат Лулчева съобщи в защитната си тирада, че няма безусловно нито едно доказателство, който да сочи за подбуждане от страна на Иван Тодоров и изиска по-лека мярка за неотклонение за арестувания. " Самият Кристиян Бойков също на никое място не е показал, че неговият шеф го е подбуждал. Иван Тодоров няма да се укрие. Това го е потвърдил с прибирането си от Канада. Преди да замине за там е дал и цялостната информация на прокуратурата за своето пътешестване ", разкри Лулчева.

Самият Тодоров сподели пред съда, че поддържа напълно тезата на своите бранители. " Категорично не съм подбуждал чиновниците си да хакват системи. Не мисля, че има какво повече да кажа. Искам да се видя с щерка си и се надявам молбата ми за по-лека мярка да бъде почетена ", добави притежателят на " Тад Груп ".

След като бяха изслушани двете страни по делото, съдът се отдръпна, с цел да вземе решение, като се чака това да стане към 19.00 часа.

" Няма нито едно доказателство, че някой е копирал тези данни за да всее боязън и ужас в популацията. Прокуратурата не сподели в залата нищо от рода на: Иван Тодоров го е предиздвикал да копира данните пред Национална агенция за приходите. Всички бяхте в залата и не чухте никакво такова изречение ", сподели пред публицисти отвън правосъдната зала юрист Ина Лулчева.

" Всички доводи бяха свързани с това, че е имало информация, че Кристиян Бойков е копирал данните. Днес прокуратурата сподели, че вследствие на разпространяването на данните има суматоха измежду популацията, само че това е следващо действие и не открива, че някой е имал за цел да реализира такова действие, тъй като то би било закононарушение против републиката. Г-н Тодоров не го визира събитието кой е направил копирането, откакто няма данни той да е карал който и да било да го прави. В делото не е открито нищо към този миг по отношение на посочения причинител. Компютърните експертизи са назначени, само че не са направени, тъй че всичко, което се прави, са спекулации сега с разнообразни догатки на някого ", добави тя.

" За пръскачките - някой твърди, че са били правени проби за накърнимост, които след това са били докладвани на сдруженията, които авансово са били давали единодушие да се ревизира уязвимостта ", приключи юрист Лулчева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР