В Специализирания наказателен съд е внесен обвинителният акт срещу отстранената

...
В Специализирания наказателен съд е внесен обвинителният акт срещу отстранената
Коментари Харесай

Десислава Иванчева и нейната заместничка влизат в съда

В Специализирания углавен съд е импортиран обвинителният акт против отстранената кметица на регион " Младост " Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Христова и някогашния областен кмет Петко Дюлгеров.
Делото против Иванчева, някогашния заместник-кмет и Дюлгеров е разпределено на ХІV състав с ръководител арбитър Иво Хинов, оповестиха от съда.
Кметът на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева беше арестувана при показна акция в центъра на София на 17 април 2018 година. Повод за нея бе следствие за рушвет, даден ѝ от строителен бизнесмен, а по информация на проверяващите Иванчева е била арестувана със 70 000 евро, които са част от по-голяма сума, поискана за издаване на строително позволение. Над 5 часа тя бе държана с белезници до автомобила си, паркиран пред постройката на Министерството на спорта, до момента в който проверяващите правиха обиск, напомня БГНЕС. Освен Иванчева, арестувани бяха още заместникът ѝ Биляна Петрова, както и някогашният кмет на община „ Младост” Петко Дюлгеров, а обвинявания бяха повдигнати и на тримата. От април месец Десислава Иванчева се намира в ареста, а в това време съдът я в профил от поста „ кмет “ на регион „ Младост “.
Казусът с задържания кмет провокира и различен публичен спор, в който се намесиха политици, адвокати и жители. Белезниците на ръцете и краката ѝ при нейното посещаване в ендокринологията на " Майчин дом ", където тя постъпи за проучвания, станаха мотив да се заприказва за преосмисляне на разпоредбите за конвоиране на арестувани лица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР