В спешен порядък се предвижда ремонтът на отделението по алергология,

...
В спешен порядък се предвижда ремонтът на отделението по алергология,
Коментари Харесай

След закана за протест на лекари: Ремонтират част от Александровска болница

В незабавен порядък се планува ремонтът на отделението по алергология, а след това и на отделението по хематология в " Александровска болница ". Това стана ясно от думите на зам.-министъра на опазването на здравето Жени Начева пред публицисти във връзка анонса за митинг от страна на медиците в болничното заведение.
По-рано лекари от " Александровска " болница обявиха, че ще излязат на митинг поради " ужасяващи условия на труд и бедност в пространствата за лекуване на пациенти ".
" В незабавен проект ще пребазираме отделението по алергология, с цел да се направи ремонт и да се основат безвредни условия за труд. Имаме ежедневни срещи с двеге киники по алергология и кожни заболявания и с шефа на лечебното заведение това да стане по най-подходящия метод. Допълнително сме основали организация да стартира подготовка за ремонт на друго поделение - по хематология. Говорим с екипа на болничното заведение за неговия незабавен ремонт ", изясни Жени Начева, представена от " Дарик ".
Тя посочи, че за отделението по алергология са обезпечени до 300 000 лв., а за това по хематология - до 500 000 лв.. Трябва обаче и да започват нужните публични поръчки за ремонтите.
" Право на всеки е да реши по какъв начин да изрази своята позиция. Работим добре с екипа на болничното заведение и с лекарите последователно техните капиталови разноски и незабавни поправки да се случат ", разяснява зам.-министърът поръчката на лекарите да излязат на митинг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР