В спектакъла на Норма от Белини отново ще чуем във

...
В спектакъла на Норма от Белини отново ще чуем във
Коментари Харесай

Две звездни гостувания в операта Норма тази вечер във Варна

В спектакъла на " Норма " от Белини още веднъж ще чуем във Варна сопраното Дария Масиеро, дебют на варненска сцена ще направи мецосопраното Либузе Санторизова.

Спектакълът е в режисьорски прочит на Кузман Попов, под диригентската палка на Маестро Кръстин Настев и ще стартира в 19 часа, в Държавна опера - Варна.

Дария Масиеро дебютира в ролята на Норма във Варна, още през 2016 г, в Опера в Летния спектакъл. Тя завоюва овациите на публиката и в концерта " Звезди на белкантото " във Фестивален и конгресен център. Тя е един на от най-значимите модерни италиански сопранови гласове. Партнира си на сцена с Пласидо Доминго, Хосе Карерас, Ренато Брузон и други Участва в влиятелни оперни фестивали.

В тазвечершния театър Дария Масиеро ще си партнира с Валерий Георгиев като Полионе, Евгений Станимиров като Оровезо и с Либузе Санторизова като Адалжиза.

Либузе Санторизова прави оперния си дебют прави напълно млада в ролята на Белинда от „ Дидона и Еней “ на Пърсел (2002). Пее знаковите партии за мецосопран на оперните подиуми в Рим, Москва, Йерусалим, Тимишоара, Карнеги Хол, New York Lyric Opera и други Изнася концерти и рецитали в Париж, Франкфурт, Хановер, Мюнхен, Скопие, Бусето и други Печели редица състезания и награди. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР