В социалните мрежи се появи пародия на Моя страна, моя

...
В социалните мрежи се появи пародия на Моя страна, моя
Коментари Харесай

Лицемерие: Възмутеният от кючека Моя страна Емил Димитров-младши забрави, че хариза шлагера на БСП за соц химн

В обществените мрежи се появи подигравка на " Моя страна, моя България ". Шлагерът от близкото минало беше изработен на кючек в размер 9/8 от цигански оркестър. Хиляди възмутени консуматори скочиха в обществените мрежи да бранят песента и да назидават ромите, да ги съдят по какъв начин можело да се подиграват на Емил Димитров и да се гаврят с паметта му. Стигна се до там даже кючекът да бъде свален от профила, от който беше в началото качен. Нова ТВ потърси и сина на създателя и изпълнителя на " Моя страна, моя България " - Емил Димитров-младши, който също изрази своето отвращение:

" Реално видяно не съм сюрпризиран, от това което се случва. Не съм сюрпризиран от държанието и развиването на цялото ни общество, изгубило през последните 30 години своята нематериалност. Не мога да опиша с думи възприятието, което изпитах. Веднага се сетих, какво би споделил татко ми, в случай че чуе това. Тази ария е писана в доста тежки условия, по случай моето раждане при едни доста тежки условия. Той е бил във Франция да прави кариера. Доста компликации е изживял, когато е написал тази ария. Мъкнал е кофи с въглища. Да не забравяме, че тази ария в началото е била спряна от комисия в БНР. Тази ария е на всички българи. Нищо, че е написана за мен. И аз съм правоприемник. И тя има доста огромна стойност и всевъзможни промени по нея са неприемливи. Прекрачена е една алена линия и това, че обществото реагира е доста добър знак. Тук имаме нарушавания на няколко члена Закона – имуществени и неимуществени ".

Хилядите, които през днешния ден осъждат простотията, сътворена от циганския оркестър, единствено преди 15 години мълчаха и не продумаха нищо за това, че наследникът на естрадния артист хариза песента на татко си на Българска социалистическа партия. Партията пък, тогава ръководена от Сергей Станишев, я направи собствен химн през 2008 година и звучеше по всички соц събития, паралелно с Интернационала. Тогава на шлагера беше лепнато леке и доста от хората, които я харесваха, към този момент гледаха на нея като на знак на социализма.

След измененията на " Позитано " 20 през 2014 година и избирането на Михаил Миков за ръководител на " столетницата ", " химнът " беше махнат. Според информация от алените редици тогава, Емил Димитров-младши, който държи правата на шлагера, и Българска социалистическа партия не са съумели да се спазарят за парите към правото за прилагане. След това, при Корнелия Нинова, по този начин и към този момент не беше отворена дума за връщането на " химна ". Днес синът на естрадния артист разказва по какъв начин " Моя страна, моя България " била спирана от комунистите в БНР. Това обаче не му попречи 29 години след рухването на Живков да договаря с наследниците на номенклатурата за творчеството на татко си. Така, на процедура излиза, че щом роми са създали кючек на песента, е настъпил апокалипсис в музикалния свят. Ако обаче след нея наследниците на комунистите дават какви ли не ретроградни хрумвания по конгреси и сбирки на " Бузлуджа ", няма никакъв проблем и всичко е наред. В последна сметка, синът на Емил Димитров може да си потърси правата в съда и гастарбайтерите от циганския оркестър, които работят в Германия, да му платят за " кавъра ", който по този начин или другояче към този момент е в мрежата и няма по какъв начин да бъде стеснен. По подигравка на ориста същите тези наследници на номенклатурата, които ставаха прави на песента на всяко свое събиране, изоставиха и изхвърлиха на боклука Емил Димитров в последните години от живота му. Негови другари и сътрудници нееднократно са разказвали за разочарованието на артиста от Българска социалистическа партия след тежкия инсулт, който претърпя. В последна сметка песента му и до през днешния ден остава преди всичко измежду обичаните песни на слушателите на БГ радио, макар аленото леке, което ѝ беше лепнато.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР