В социалните мрежи се появи и колаж, който събра стотици

...
В социалните мрежи се появи и колаж, който събра стотици
Коментари Харесай

Учител по история е авторът на баладата за кучето пред парламента

В обществените мрежи се появи и колаж, който събра стотици лайкове

В рубриката на " 5 минути отвън новините " ни разказват за бездомното куче, което в сряда посрещна политическия хайлайф пред Народното събрание. Учителят по история от Костенец - Петър Донкин написа балада за четириногия другар, а Марио Спасов го постави до Ива Митева и Никола Минчев в Народното събрание.

" Наистина доста ме впечатли това куче, самата му стойка, дори от тази фотография, която видях, то седеше, само че стойката му беше толкоз достолепна и почтена. Сякаш беше застанало там до гвардейците спокойно и си споделих: Едно куче, какъв брой доста символика има в стойката, в държанието му ", счита учителят по история в СУ " Св. Климент Охридски " - Костенец Петър Донкин.

Закучилата се обстановка в Народното събрание с избора на ръководител въодушевява учителя по история да напише балада за кучето пред Народното събрание.

" Символът на България – това е лъва, обаче сме стигнали до там очевидно, че едно куче сега е доста по-разпознаваем знак на българския дух, на българската душа и на българския живот. Защото това куче бездомно, което седи там в профил без никой да го види. Много хора минаха, не го видяха, белким не е знак на това, че ние, българите, оставете политиците, ние сами сред себе си не се виждаме ", посочи Донкин.

Марио Спасов е създател на колажа, който подреди бездомното куче до останалите ръководители на Народното събрание.

" Бездомното куче пред Народно събрание беше единственото нещо, което можем да отчетем като позитивно в този ден. На фона на едно разцепление, което имаме в обществото ни, всички партии се декларират, че желаят да са диалогични и да търсят допирни точки, само че се случва тъкмо назад – всеки е самичък за себе си и всеки е против всеки. Проблемът тук е, че се гледа тясно партийно, всеки мисли за интереса на партията си и безусловно всички рецесии у нас и по света остават на назад във времето ", сподели той.

Спорът не е за политики, политиците отхвърлят да извършват своята съществена роля - да бъдат политици.

И двамата мъже откриват по нещо обнадеждаващо в тази кучешка история.

А по отношение на кучето – то е бездомно, през април е кастрирано, обезпаразитено и имунизирано от екипите на Столичната община. В картона му е маркирано, че населява най-вече зоната към бул. Възраждане в регион Красна поляна, тежи 20 кг и е извънредно обществено. Не е ясно за какво в деня на откриването на новото национално заседание е на жълтите павета. А откакто посрещна първите в страната, към този момент има направени и поръчки от хора, които желаят да го осиновят.

" И всеки влиза в Парламента с ненаситност, без да види какъв брой е кучешки животът, по какъв начин кучето си лае, керванът си върви и кучешки бездомна - душата кърви. Как кучето гледа с молещи очи, само че съвестта ни от дълго време мълчи "... Крайно време е съвестта да ни се пробуди.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР