В социалните мрежи има списъци с български граждани в Северна

...
В социалните мрежи има списъци с български граждани в Северна
Коментари Харесай

МВнР: Има призиви за саморазправа с българи в Северна Македония

 В обществените мрежи има описи с български жители в Северна Македония и изявления, в които се приканва към разпра с тях. Това оповестиха в формалната си страница във Facebook от българското Министерство на външните работи.

От ведомството прецизират, че деликатно наблюдават изявленията и чакат управляващите в Скопие да предприемат ограничения за преустановяване на езика на омразата и за отбрана на своите жители с българско съзнание.

Преди дни от Вътрешна македонска революционна организация оповестиха, че в централата им постъпват доста сигнали, описващи груби нарушавания на правата на жители на Република Северна Македония, които се усещат българи.

" Ние ще ги предоставим обществено както пред обществеността в България и страните от Европейски Съюз, по този начин и в Северна Македония ", разясниха тогава от партията.

Междувременно изследване сподели, че над 60 % от жителите на Република Северна Македония са против подписването на анекс към Договора за добросъседство с България, с който да се подсигурява, че Република Северна Македония няма териториални искания към България, няма да се меси във вътрешните й работи и няма да навлиза в други въпроси, в това число за идентичността и националността.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР