В социалните мрежи има опити да се каже, че не

...
В социалните мрежи има опити да се каже, че не
Коментари Харесай

Кунчев: 5% от заболелите от COVID-19 влизат в болница, но тенденцията е като брой те да се увеличат

" В обществените мрежи има опити да се каже, че не изчисляваме както би трябвало и не се оправяме с индикаторите. В момента, всекидневно ние отчитаме 23 индикатора. Отчитаме позитивните проби. Няма особена разлика в наклонността. От всички позитивни 20% дават някаква клиника, а към 5% имат потребност от здравна помощ . Няма огромна разлика в това отношение от началото на пандемията. Но последователното повишение на стартира да се отразява на приема в лечебни заведения . Виждате, че дълго задържахме към 700, в този момент към този момент сме на 800 - надлежно са увеличени и пациентите на интензивни грижи. Това е обстановката все още. Тя не е неприятна, само че има наклонност на повишение и би трябвало да го съобразим ".
Така очерта картината сега и близкото бъдеще по отношението на в България националният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев от министерство на опазването на здравето.
За страната към актуалният миг са избрани общо 8 415 болнични кревати за пациенти с COVID-19, от които 7 307 за пациенти в неусложнено положение и 1 108 за интензивни пациенти. Към 30 септември е напълнен 10,5 % от потенциала на леглата за пациенти в неусложнено положение и 4% от леглата за интензивни пациенти, посочи малко по-рано здравният министър.

България на Балканите и в Европейски Съюз
 Ген.-майор Венцислав Мутафчийски: Във Въоръжените сили коронавирусът се популяризира клъстерно и е под надзор Ген.-майор Венцислав Мутафчийски: Във Въоръжените сили коронавирусът се популяризира клъстерно и е под надзор
Във Въоръжените сили разпространяването на заболяването към момента е клъстерно и е под надзор, от началото на епидемията имаме 96 инфектирани. То...
Ние сме на 8-мо място по смъртност и 25-то по заболеваемост в Европа . За благополучие смъртността у нас последователно спада и от 2-ро място, ние към този момент сме задминати от една огромна група страни в Европа: Малта - с най-висока смъртност, след това - Испания, Румъния, Чехия, Франция, Унгария. Ние разделяме 8 и 9-то място с Хърватска и сме с идентични индикатори. Тенденцията в Европа - след един относително спокоен септември, стартира вълна на повишение на заболеваемостта. В Испания, Холандия, Франция, Англия, Южна Германия стартира много по-рано. Там доближи и по-високи стойности. Но ние също от миналат седмица бележим растеж. Нашият растеж седмично все още е +57%, има няколко страни с по-висок - 127%, 80% и така нататък Това изясни доц.д-р Ангел Кунчев - националният здравен контрольор.
По отношение на Балканите. Тук имаме доста огромни разлики сред страните. Водеща е Черна гора с голяма заболеваемост от 527 на 100 000 население. Тя е на второ място в света след Израел и нейните 870 болни на 100 000 души население. Следват Босна и Херцеговина - с 91 на 100 хиляди, Северна Македония с 81, Албания - 60, Косово41, България - 33, Гърция - 40, Турция - 25 и Сърбия - 12. Всъщност на Балканите от нас с по-малка заболеваемост са единствено Сърбия и Турция. Това беше и причина в новите заповеди на министъра да продължим рестриктивните мерки за Израел и Черна гора, както и да въведем негативна проба от тест, както и да въведем ограничаващи ограничения за Украйна, сподели Кунчев.

(ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР