В социалните мрежи активно се разпространяват снимки и видео кадри

...
В социалните мрежи активно се разпространяват снимки и видео кадри
Коментари Харесай

Русия извади стари съветски танкове Т-54 и Т-55

В обществените мрежи интензивно се популяризират фотоси и видео фрагменти от трен, на чиито товарни платформи може да се видят десетки танкове, пътуващи от Далечния изток, явно към Украйна, към фронта, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Военни специалисти настояват, че са разпознали превозените бронирани машини: това са остарели руски танкове Т-54 и Т-55 , пуснати на въоръжение през 1946 и 1958 година надлежно.

Най-вероятно те в никакъв случай не са взели участие в същински борби, само че са били употребявани от районните управляващи за военни паради или даже са стояли в музеи.

Появата на танкове Т-54 и Т-55, не е първият път, когато. По-рано танкове Т-62М, които са дълбока рационализация на Т-55, към този момент са виждани, в това число и на фронта в Украйна.

От украинска страна във войната вземат участие словенските М-55С, които също са усъвършенствана версия на Т-55., чиято доставка на Украйна беше контрактувана от западните страни, макар че принадлежат към по-късно потомство, също са доста остарели в съпоставяне със актуалните танкове.

И всё таки не в музей!

Судя по количеству, рота Т-54 на стероидах, а исходя из комментария за кадром, можно говорить о танковом батальоне.

Тот самый случай, когда 10 лет рассказывают про Т-14 " Армата ", а через год войны отправляют в зону БД Т-54, принятый на вооружение в 1946????‍♂️
— Alexander Kovalenko (@zloy_odessit)
Танковете Т-62 и М-55 са доста разнообразни от базовата версия . На първо място, това се отнася до оръдието. 100 мм-вото Д-10Т, с което са въоръжени Т-55 и Т-54, някога е било отлично оръжие. Проблемът е, че това време е 40-те години на предишния век. И Т-62, и М-55 получиха нови оръдия с доста по-добри характерности, които ги приближават най-малко малко до актуалните танкови оръдия.

При тези две версии са усъвършенствани и други параметри, с цел да отговорят на условията на оръжията от 60-те години.
 Норвегия праща 8 Leopard-2 на Киев
Норвегия праща 8 Leopard-2 на Киев

Норвежката войска не е не запомнила и личните си потребности

Войната в Украйна обаче е спор, в който количеството има значение , тъй че в Русия на фронта могат да бъдат изпратени както едвам подготвени мобилизирани бойци, по този начин и танкове от 50-те години, извадени от складовете.

Според тази логичност в последна сметка танкът е каруца с оръдие и затова той във всеки случай ще може да поддържа пехотата при щурма на укрепени позиции.

Съвременните средства за битка с танкове през последния половин век обаче са отишли ​​толкова надалеч напред, че бронираните машини от това потомство ще бъдат доста лесна цел за тях. Да, Т-55 евентуално ще бъдат преоборудвани - върху тях ще се конфигурират динамични защитни устройства, без които ще станат жертва даже на стандартен гранатомет РПГ-7 и може би ще претърпят други промени.

Но превръщането на оръжие, предопределено за борбите през 60-те години на предишния век, в нещо, което може да играе сериозна роля на бойното поле през 2020-те години, е просто невероятно .

Може да има и различен смисъл в изпращането на Т-54 и Т-55 на фронта - доста по-лесно е ръководството им да се овладее от мобилизираните . Съвременните танкове от фамилиите Т-72, ​​Т-80 и Т-90 са прекомерно комплицирани, с цел да бъдат поверени на хора, които ще имат релативно малко време да се научат да ги карат и да стрелят с тях.

Ето за какво е доста евентуално екипажите на тези машини да не са професионални, което значи, че няма да могат да употребяват на 100% капацитета даже на толкоз остарели танкове.
 Англия дава на Украйна снаряди с уран за поразяване на танкове
Англия дава на Украйна снаряди с уран за поразяване на танкове

Лондон готви още най-малко 2,3 милиарда $ военна помощ за Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР