В социалните 26-и пореден ден се организира антиправителствен протест в

...
В социалните 26-и пореден ден се организира антиправителствен протест в
Коментари Харесай

Три възлови кръстовища в столицата продължават да бъдат блокирани

В обществените 26-и следващ ден се провежда антиправителствен митинг в София. Остават блокирани три основни кръстовища в столицата - при постройката на Президентството, пред Ректората на Софийския университет и на "Орлов мост ".

При Софийския университет има една шатра на протестиращи от "Системата ни убива ". Те са разпънали и една палатка стотина метра по-надолу на кръстовището на "Орлов мост ". Движението остава блокирано, порпускат се единствено колите със специфичен режим.

За БНР майките на децата с увреждания припомниха, че желаят оставката на обществения министър Деница Сачева още от 1 март и тази на премиера Бойко Борисов от 4 март. Увериха, че техните претенции са единствено обществени и пазят достолепието на своите деца.

Белият бус на “Системата ни убива “ е на блокираното кръстовище пред СУ към този момент втора нощ, само че празен.

На "Орлов мост " са разпънати няколко палатки. Има и няколко шатри, а протестиращите настояват, че нощта е минала без произшествия.

Исканията им остават същите - оставка на държавното управление и на основния прокурор и предварителни парламентарни избори. Все по този начин непримирими и безапелационни са те и в метода си на постигането на тази цел - посредством блокади и митинги, до момента в който държавното управление не подаде оставка и не бъдат изпълнени поставените претенции.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че 25-ият ден на митинги в София е завършил без съществени нарушавания, няма арестувани хора. Отново се насочва апел участниците в протестните дейности да съблюдават публичния ред и да не се поддават на провокации.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР