В социалната мрежа Facebook се появи видео, което показва как

...
В социалната мрежа Facebook се появи видео, което показва как
Коментари Харесай

Проговори бащата, отнел насила детето си: Майката го бие и не ми позволява да го виждам

В обществената мрежа Фейсбук се появи видео, което демонстрира по какъв начин татко лишава принудително личното си дете от ръцете на майка му. Случката се разиграва в Елин Пелин и е снимана от охранителни камери.
Версията на майката е, че от две години и половина върху нея и  малолетните деца се упражнява домашно принуждение от някогашния ѝ брачен партньор Борислав и неговото семейство.
От Actualno.com потърсихме за коментар бащата на децата Борислав Кръстев, който е основен проектант на Община Елин Пелин и изрече диаметрално противоположна позиция. По негови думи, в действителност майката Катерина Игнатова е осъждана за принуждение над децата.
Освен това той показва, че Кръстев споделя и потресаваща история за случай с по-малкото дете, за който майката се е пробвала да прикрие доказателства.

Ето какво описа Борислав Кръстев
През последните няколко месеца нямах никакъв достъп до майката на децата ми. По всевъзможен метод тя криеше дребното дете. То претърпя един случай при започване на юни. На местоработата ѝ, само че в извънработно време е паднало от прозореца на втория етаж. Беше в реанимация в " Пирогов ", с раздробена околоочна ябълка, гипсирани ръце и всевъзможни други травми. Ходих всеки ден да го виждам, когато беше преместено към този момент в болнично поделение. След като го изписаха, тотално го скри.
От този миг аз поех грижата за огромното дете. Докато не се обясни случая, тъй като майката е осъждана за домашно принуждение над децата и над мен душевен, с влезнало в действие решение. След рухването не са викали " Бърза помощ ", прикривали са следи, влачили са го от кола във кола. Часове се губят сред рухването и настаняването в " Пирогов ".
Понеже по правосъдно решение ми се поставят 20 дни през лятото двете деца да бъдат напълно при мен,. Няколко пъти направих опит да върна огромното дете пред Закрила на детето, само че тя отхвърли да го вземе. Въпреки изказванията си, че не го е виждала и ѝ е мъчително, тя отхвърли да го вземе.
Направихме четири опита да вземем и дребното дете, само че всички бяха несполучливи, тъй като майката все отсъстваше. За всички тя беше предизвестена по надлежния ред, както е по Граждански процесуален кодекс, с цел да бъде законно всичко.
Затова през вчерашния ден. Когато видях, че излизат и взех решение да го взема. То в началото потегли към мен и тя го дръпна незабавно във вътрешността. Те ме удряха, татко ѝ ме души. За следващ път ме душат тези хора . Не отвърнах нито на удари, нито на закани и обиди.
Взех детето и непосредствено отидох в полицията. Опитах се да отида с колата, само че тя скочи в нея и не ми разреши да потегля. Затова отидохме до полицията пешком. Там чакахме към час и се събраха всички институции, които дават отговор за предаването на детето и ми го дадоха публично. В протокола се подписа и майката, и юристите ѝ.
През предишното лято тя напълно провали режима на визити. Четири месеца не ми даде никакъв достъп до децата. Висяхме там, в уречените за посещаване часове, само че никакви институции не съумяха да ѝ влияят да си съблюдава режима.
На въпрос на Actualno.com дали сега се води дело за настойничество над децата, той отговори утвърдително.
Тя беше завела дело преди година, с което искаше да ми ограничи още повече достъпа до децата . Искаше да ми постави режим на виждане от 6 часа месечно. Загуби това дело. На първа инстанция потвърдиха настоящия режим.
Водени са и други каузи, като съвсем всички са извоювани от мен. И маше случай на нахлуване над мен и майка ми, когато връщах децата . В същия миг неведнъж ѝ отправях предложения да се помирим и относително по равно да си отглеждаме децата. Да имаме думата за значимите решения в живота им - къде ще учат и по този начин нататък, само че тя отхвърля. Няколко каузи за клюка съм завел против нея, с цел да спре с това държание.
Попитан дали е упражнявал домашно принуждение над майката на децата си, той изрично отхвърли това да се е случвало.
, акцентира Кръстев. За какво похищение на децата става въпрос, в случай че отидох непосредствено в полицията, с цел да си взема детето по надлежния ред?
Той регистрира като неточност дърпането на детето, само че призна, че се е усещам безпомощен, тъй като по естествен път нищо не се случва . Печеля каузи, а решенията не се извършват. Налагат й санкции, не ги заплаща. Съгласен съм, че не е това метода, само че беше редно да ми даде детенцето. По решение трябваше да го взема същия ден, един час по-късно, описа още той.
Междувременно стана ясно, че ДАЗД се самосезирал поради клипа в обществените мрежи. Министерство на вътрешните работи също излезе с позиция по случая. От нея излиза наяве, че през последните месеци униформените неколкократно са оказвали подпомагане по отношение на подадени тъжби от всеки от двамата родители за несъблюдение на правосъдни решения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР