В Софийския университет се проведе обществена дискусия по законопроекта за

...
В Софийския университет се проведе обществена дискусия по законопроекта за
Коментари Харесай

Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Истанбулската конвенция

В Софийския университет се организира социална полемика по законопроекта за одобрение на Истанбулската спогодба. На разискването участваха депутати, представители на вероизповеданията, неправителствени организации и жители.

София

Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че в българското законодателство към този момент съществува терминът " обществена роля на пола " и това нито е породило, нито е легализирано третия пол. По същото време жители стачкуваха в поддръжка на утвърждението на конвенцията, с цел да се вземат ограничения за ограничаване на домашното принуждение.
Петя Георгиева: Домашното принуждение не се признава за същинско принуждение над дамите и децата. Счита се, че това е някакъв фамилен проблем, това е вътрешен проблем за мъжа и дамата и щом дамата е сгафила, заслужава да понесе своите последици. Мая Манолова, омбудсман на Република България: Но поради страховете и разделянето в обществото и персонално за мен, най-много поради позицията на Светия синод, това, за което упорствам, е разискването на Истанбулската спогодба да продължи с разискването и на тълкувателна декларация.  © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР