В Софийския районен съд всички съдебни заседатели, установени като сътрудници

...
В Софийския районен съд всички съдебни заседатели, установени като сътрудници
Коментари Харесай

Хора с досиета в ДС - действащи служебни заседатели в Софийския районен съд

В Софийския областен съд всички правосъдни заседатели, открити като сътрудници на тоталитарните комунистически служби, заемат настоящи постове.

Това демонстрира инспекцията, осъществена от Комисията по досиетата, написа уеб сайтът desebg.com. Тя е обхванала общо 200 души, които са заемали или заемат длъжността правосъдни заседатели (решение №2-1742 от 7 ноември 2019 г.).

От тях с досиета са следните петима души:

Валентин Стефанов Михов, правосъден заседател от 2015 г.;
Владимир Добрев Иванов, правосъден заседател от 2015 г.;
Румен Петров Бухлев, правосъден заседател от 2015 г.;
Татяна Димитрова Пазийска, правосъден заседател от 2015 г.;
Цветко Кирилов Димитров, правосъден заседател от 2015 година

По закона за досиетата Комисията е задължена да ревизира правосъдните заседатели в районните съдилища в страната от 10 ноември към днешна дата.

Проверката обаче се оказа непълна, защото правосъдната власт е приема вътрешно предписание да съхранява информация за правосъдните заседатели единствено за пет години обратно.

По тази причина и в Софийския областен съд инспекцията на правосъдните заседатели е непълна. Председателят на съда не е дал нужните данни за правосъдните заседатели в интервала 10 ноември 1989 година – 2009 година

Проверката на правосъдните заседатели в районните съдилища в страната бе стартирана от Комисията по досиетата тази години и се прави по азбучен ред на обитаемоте места. Резултатите от предходните инспекции може да откриете в секцията COMDOS, графа „ Решения ” на уеб страницата./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР