В софийските молове сектор „Храни и напитки” заема от 2

...
В софийските молове сектор „Храни и напитки” заема от 2
Коментари Харесай

Една незапълнена ниша в моловете

В софийските молове бранш „ Храни и напитки” заема от 2 до 3 пъти по-малък дял от площите в модерните търговски центрове, спрямо тези в множеството европейски градове. От 5% преди към едно десетилетие, сега той доближава 10-15% от общата комерсиална повърхност в моловете на Стария континент. До 2025 година се чака да нарасне до 20% се показва в отчет на Colliers International. В София общата площ, отдадена на „ Храни и напитки” във всички обсъждани шопинг центрове, е към 6% или 20 000 кв.м.

Разпределението на подкатегориите в бранша е характерно за всеки мол. Това, което се отнася за всички, обаче, е че включват заведения за бързо хранене вид Fast food. В противоположния завършек на класацията са профилираните заведения за хранене и питейните заведения, които са показани единствено в три от осемте мола, обект на изследване.

Според Международния съвет на комерсиалните центрове (ICSC) към 80% от площите в бранш „ Храни и напитки”, би трябвало да бъдат планувани за заведения за бързо хранене (Fast Food), общодостъпни заведения за хранене за неофициално хранене (Casual Dining) и питейни заведения и клубове. Оставащите 20% са фокусирани върху импулсни покупки за в допълнение хранене (Impulse Treats) и кафенета. В София по-голямата част от обсъжданите молове дават отговор на този стандарт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР