В Софийски градски съд тръгна делото по инициираната от Софийска

...
В Софийски градски съд тръгна делото по инициираната от Софийска
Коментари Харесай

С разпит на свидетели започна делото за заличаване на партия „Възраждане“

В Софийски градски съд потегли делото по инициираната от Софийска градска прокуратура (СГП) процедура, с която се съобщи БГНЕС.

Днес бяха разпитани трима очевидци, които споделиха, че са участвали на учредяването през 2014 година Дадените от тях свидетелствуване се различаваха от казаното преди този момент пред проверяващите.


На въпроса на какво се дължи разминаването в показанията им пред органите на ДАНС и тези пред съда,
 Костадин Костадинов: Прокуратурата извършва политически поръчки, няма да участваме в коалиция (ВИДЕО) Костадин Костадинов: Прокуратурата извършва политически поръчки, няма да участваме в коалиция (ВИДЕО)
Прокуратурата извършва политически поръчки и тъй като " Възраждане " е най-голямата опасност за настоящия ръководещ режим, от държавното об...

„ На очевидци е обяснявана напълно друга версия, че има корист с персонални данни и по тази причина би трябвало да се явят на разпит, и надлежно по времето пък на този разпит въобще не е ставало дума за никакви персонални данни, а е коментирана единствено партия Възраждане ”, сподели юрист Росен Рашков.

„ Знаете ли какви са били въпросите, които са задавали в самото начало на хората? Питали са ги дали на 2 август 2014 година са били Шуменска област? Такъв е бил въпросът. Ако аз вас ви запитвам дали на 2 август 2014 година сте били в Шуменска област, какво ще ми кажете? ”, сподели Костадинов пред медиите.

 Възраждане: Научаваме значима информация по делото за заличаването ни от медия " Възраждане ": Научаваме значима информация по делото за заличаването ни от медия
В страната на мафията, където редът и законността съществуват единствено и само като имагинерно разбиране, се случва за повторно в бъл...
Адвокат Петър Петров изясни, че разпитаните през днешния ден трима очевидци са половината от позволените. „ Допуснати са единствено 6 от желаните общо 71 от нас ” , сподели той. Това, по думите му са хора, които участвали на Учредителното заседание на Политическа партия Възраждане.
„ Макар, че прокуратурата твърди поименно за всеки един от тях в своята искова молба, че те не са участвали, т.е. прокуратурата твърди противоположното. И с цел да потвърдим, че те са участвали и че прокуратурата безпричинно желае заличаването, точно по тази причина ние сме ги поискали от съда да ги разпита ”, съобщи той.

. А откакто свърши днешното съвещание пред залата имаше последователи на партията, четеше се и надпис: Справедлив развой за „ Възраждане “.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР