В Софийска градска прокуратура (СГП) е постъпил доклад от Столична

...
В Софийска градска прокуратура (СГП) е постъпил доклад от Столична
Коментари Харесай

Ето какви мерки взима Столична община заради COVID-19

В Софийска градска прокуратура (СГП) е постъпил отчет от Столична община за подхванатите противоепидемични ограничения, осведомиха от СГП.

Докладът е в осъществяване на напътствията на Върховна административна прокуратура (ВКП), касаещи подхванатите ограничения срещу разпространяването на вируса COVID-19, при реализиране на надзора за правда, както и такива, дадени от Софийска апелативна прокуратура на окръжните прокуратури и на Софийска градска прокуратура, Софийска градска прокуратура е сезирала Столична община.

В отчета от кмета на Столична община е предоставена подробна информация за подхванатите ограничения и дейности, по отношение на ограничение на разпространяването на ковид.

Сред посочените организационни ограничения са в допълнение регулярно разчистване и стерилизация, както в транспортните средства на публичния градски транспорт, по този начин и интензивно миене на подлези, площадки на общинските пазари, контейнери за битови боклуци.

Преустановено е провеждането на всевъзможен тип всеобщи мероприятия и визити на заведения и огромни търговски центрове. Спрени са образователните занятия и всички извънкласни мероприятия в образователните заведения, както и визитите на децата в детските ясли и градини на територията на Общината.

В период до 29.03.2020 година е анулирано краткотрайно почасовото платено паркиране в зоните, падащи в обсега на „ Синя зона “ и „ Зелена зона “. Това е въведено за обезпечаване условия за по-голяма обществена отдалеченост. Въведени са промени в разписанията на съществени линии на публичния превоз.

Разширена е активността, касаеща даване на безвъзмездни обществени услуги и грижи за хора в потребност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР