В София засега не се планира въвеждането на нови мерки

...
В София засега не се планира въвеждането на нови мерки
Коментари Харесай

Пускат още влакове в пиковите часове в метрото

В София към този момент не се възнамерява въвеждането на нови ограничения против разпространяването на ковид. Сегашните са съответни и задоволителни. Общинските многопрофилни лечебни заведения са в устойчиво положение, а още от през днешния ден ще бъдат пуснати аварийни влакове в пиковите часове на най-натоварените метро линии. Това сподели в ефира на столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя увери, че сега не стои въпросът за затваряне на града поради Covid-19, само че с цел да се ограничи болестта, е значим контролът.

" Мерките са допустимо най-леките, тъй като става дума за носене на маски навън единствено в обстановка, в която не може да се обезпечи физическа отдалеченост от метър и половина. От началото на седмицата в градския превоз инспекциите се реализират от Центъра за градска подвижност и полицията. Има 17 акта за неносене на маски и 4 предупредителни протокола от страна на полицията ", сподели още Фандъкова. 

Фандъкова съобщи, че сега общинските многопрофилни лечебни заведения са в устойчиво положение. " В три от общинските лечебни заведения имаме COVID-отделения, увеличени са и местата. Проблемът е с обезпечаване на медицински сестри и лекари експерти тук-там. Самите лечебни заведения са задоволително снабдени, имаме и аварийна опция ", сподели тя.

Столичният кмет удостовери, че от през днешния ден ще пуснат аварийни влакове в пикови часове на най-натоварените линии, най-вече по първа линия. Водят се и диалози да има опция да се закупуват билети от водачите единствено при положение, че самите те са съгласни да го вършат. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР