В София започва едно движение – а започне ли в

...
В София започва едно движение – а започне ли в
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Това не е краят на Манолова, а добро начало

В София стартира едно придвижване – а стартира ли в София, ще стане и в България, което не сме виждали и което е окончателният разпад на малоумния двуполюсен модел. Това съобщи пред БНР социологът Андрей Райчев. Според него в България се появява европейски феномен, което е доста добре за страната ни.

Наблюдаваме изумителен, забавен, непредвиден феномен, уточни той и изясни: "Манолова не завоюва единствено бесепарски гласове. Тя взе към 100 хиляди гласа повече в сравнение с Българска социалистическа партия има на тези избори. Откъде идват? Взимаме най-дясната партия в България – обичайните демократи. Таблиците демонстрират, че над 40% от тези хора, които са инстинктивни антикомунисти, са пуснали за Манолова, а малко над 30% за Фандъкова. Даже те способстват за намаляването на разликата сред двете ".

В България няма нищо по-мръсно от кметски избори, счита Андрей Райчев. Той акцентира, че гласовете си продават освен ромите, а и доста българи. Изходът за справяне с казуса е повишение на изборната интензивност.

Социологът е безапелационен, че оттук нататък Мая Манолова сигурно ще има присъединяване в страната. Това не е краят, а дори е доста положително начало, означи той. Според него тя няма да направи партия, а по скоро ще има мажоритарни участия или да се върне към грижата за елементарния човек: "Представете си я като водач на синдикат да вземем за пример на фона на нашите заспали профсъюзи. Веднага ще видите, че за 2-3 години тази жена ще има голяма роля в България. Тя има персонално мажоритарно бъдеще ".

Според него обаче е доста рано за анулиране на изборите.

Според Райчев поражда нова десница: "В дясното текат основни процеси. ГЕРБ си обезпечи 2-те години до края на мандата, само че на края на мандата ще има друго дясно, което ще направи друга политическа карта на България. Не че ГЕРБ са паднали, само че това е началото на края ".

В България има сходно на други страни продължителна, много мощна власт, сподели социологът и направи паралел с Полша и Унгария, където водачите са спечелили ръководството на страната, само че са изгубили столиците, частично паралелът е годен и с Турция и Москва: "Това демонстрира, че има мудни, само че закономерни, промени в Източна Европа. Тези полудиктатури и диктатури, които се появиха след прехода, стартират да се разпадат и то тъкмо в местата, където породиха ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР