В София започнаха Международният панаир на книгата и Международният литературен

...
В София започнаха Международният панаир на книгата и Международният литературен
Коментари Харесай

Започна Международният панаир на книгата в НДК

В София започнаха Международният панаир на книгата и Международният книжовен фестивал. Тази година мотото е " Четири страни - един език ", а фокусът е към немскоезичната литература.

Любими заглавия, срещи с създатели, детски работилници и доста изненади. Шест дни на шест етажа, 160 щанда ще събират любознателните погледи на разчувствани читатели.
Илияна Йотова, вицепрезидент на България: Повече от всеки път, ние хората, имаме неутолима жадност към книгата, тъй като точно книгите са най-високото затруднение против вилнеещото зло на бездуховността и на незнанието. Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Мисия на всеки от нас е да предизвиква четенето, да заведе в храма на духовността дребния човек - най-важният четец във всяко едно общество.
Превъплъщение в воин на Кафка с апаратура за виртуална действителност е единствено една от атракциите тази година.
Велизара Добрева, ръководител на УС на асоциация " Българска книга ": Една от задачите на асоциация Българска книга е да подкрепя процеса на превръщането на децата и хората в четящи хора. Светла: Още в първия миг, в който влязох, почувствах една атмосфера на хора, които харесват книги.
На панаира българската лекоатлетка Йорданка Благоева ще показа книга за себе си и се надява уроците в нея да бъдат потребни за младежите.
Йорданка Благоева: Успехите са нещо доста прелестно, само че пътят, който би трябвало да се извърви да се стигне до този връх, не постоянно се вижда, а той не е елементарен.
Всеки може да открие обичаното си заглавие и да беседва с обичан създател до неделя.
 В НДК откриват Международния панаир на книгата В НДК откриват Международния панаир на книгата
В НДК се отрива 46- тото издание на Международния панаир на книгата. Той ще продължи до 16 декември. Мотото на тазгодишното издание е "Четири страни -...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР