В София започна XXVIII Конгрес на Европейския съюз по гимнастика

...
В София започна XXVIII Конгрес на Европейския съюз по гимнастика
Коментари Харесай

София е домакин на XXVIII Конгрес на Европейския съюз по гимнастика

В София стартира XXVIII Конгрес на Европейския съюз по гимнастика (ЕСГ). В България дойдоха 180 делегати от 47 страни на Стария континент. Конгресът беше открит от президента на ЕСГ Фарид Гарибов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на София Йорданка Фандъкова.

В изявлението пред делегатите Гарибов посочи ролята на България като хазаин на огромни спортни събития.

" Гости сме на страна с огромни обичаи в гимнастическите спортове. Много известна е художествената гимнастика. Има изключителни звезди, доста медали от олимпийски игри и международни шампионати. България има обичаи в акробатиката, аеробиката, скоковете на батут. В същото време в страната се провеждат голям брой събития във всички дисциплини. София, Пловдив, Варна и Бургас са били домакини на международни и европейски шампионати, Световни купи и Чалъндж купи, на разнообразни конгреси и симпозиуми. Това е допустимо с помощта на поддръжката на държавното управление и на нашия огромен другар Красен Кралев ", съобщи Гарибов.

Министър Кралев приветства участниците в Конгреса и им пожела ползотворна работа в София.

" За столицата ни е изключителна привилегия да одобри XXVIII Конгрес на Европейския съюз по гимнастика. Нашата страна постоянно е имала специфична връзка с огромното гимнастическо семейство. Може би сме една от дребното страни в света, която е приемала надпревари от най-голям сан във всяка една от дисциплините. Надявам се, че в тези два дни за следващ път ще ви демонстрираме фамозното българско гостолюбие. Така, както беше при организирането на международните и европейски шампионати по художествена гимнастика, спортна гимнастика, скокове на батут, аеробика и акробатика в последните шест години. Сигурен съм, че ще бъдете чудесно признати и по време на идните европейско състезание по художествена гимнастика в родния ми град Варна през 2021 година и Световни купи, които ще бъдат проведени тук. Поздравявам ви за напъните да извършите гимнастическите спортове още по-популярни и налични за хората ", сподели Красен Кралев.
 В изявлението си при откриването на Конгреса министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че спортът и туризмът вървят ръка за ръка и предложения участниците в срещата да посетят страната ни още веднъж.

" Искрено имам вяра, че след усилената ви работа тук ще имате време да видите хубостта на София и огромния капацитет на България като туристическа дестинация. Ние използваме тази опция да сме домакини на такива значими спортни събития, с цел да ви накараме да посетите България и по време на вашата отмора. Туризмът е значима част от българската стопанска система и градове като София ще ви покажат освен огромното гостолюбие на българите и нашата страна, само че и културното завещание, което сме оставили през вековете. Министерството на туризма и министерството на младежта и спорта ще не престават да поддържат спортните събития, на които страната ни е хазаин, тъй като спортът е един от посланиците на туризма ", съобщи Ангелкова.

Поздравление към участниците в XXVIII Конгрес на ЕСГ насочи и столичният кмет Йорданка Фандъкова.
" За нас в София е доста значимо партньорството, което през последните години реализираме с Българската федерация по гимнастика. Заедно развихме опциите за спорт навън посредством реализирането на планове за стрийте фитнес в паркове, градини и междублокови пространства там, където децата, младежите, хората на София могат да спортуват " разгласи Йорданка Фандъкова.

Приветствия към делегатите насочиха и президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев и четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев..
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР