В София задържаха румънски гражданин за измама, съобщиха от пресцентъра

...
В София задържаха румънски гражданин за измама, съобщиха от пресцентъра
Коментари Харесай

В София задържаха румънец за измама

В София задържаха румънски жител за машинация, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

Служители на столичното Второ Районно ръководство (РУ) задържаха 46-годишен непознат жител, като дейности по следствието са стартирали през месец януари. Тогава семейство възрастни столичани подават сигнал в полицията, че са станали жертви на машинация. Пред проверяващите те разказали, че в дома им са пуснали двама непознати, показали се за чиновници на Националния застрахователен институт (НОИ). На възрастните хора обяснили, че по специфична европейска стратегия се отпускат помощи на пенсионери – според от предоставената им парична сума, ще бъде избрана цената на помощта, която да получат по-късно. 

След като им дали 1900 лв., те напуснали дома на фамилията с уверението, че ще се върнат малко по-късно. Когато това не се случило възрастните хора разбрали, че са станали жертва на машинация и потърсили помощ в полицията. В резултат на подхванатите оперативно-издирвателни дейности криминалистите открили и задържали единият от причинителите – 46-годишен румънски жител, дълготрайно пребиваващ на територията на страната. Продължава работа по определяне и задържане на съучастника му.

Мъжът е обвинен и му е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР