В София вече се отдават електрически тротинетки под наем. От

...
В София вече се отдават електрически тротинетки под наем. От
Коментари Харесай

Пуснаха електрически тротинетки под наем в София

В София към този момент се отдават електрически тротинетки чартърен.

От през днешния ден стартира работа първата частна компания, която дава скутери за споделено прилагане.

" София като град е от първите, които преди всеобщото нахлуване на тези различни транспортни средства, осигурихме места за тяхното паркиране. Към момента са маркирани 58 паркоместа ", посочи кметът Йорданка Фандъкова, която участва на стартирането на първите тротинетки в града.

Тя посочи, че за обезпечаване на сигурност общината е сложила условия за скоростта - до 5 км/час в парковете, да се стопира придвижването в пешеходните зони като бул. " Витоша ", както и да има ред в паркирането.
 Столичното Вътрешна македонска революционна организация предлага правила за е-скутерите
Столичното Вътрешна македонска революционна организация предлага правила за е-скутерите

Контрера желае да се вкара услуга за наем посредством мобилно приложение

В столицата ще бъдат обособени общо 200 места за паркиране на е-тротинетки , колела и двуколесни.

Фирмата, осигуряваща тротинетките, приканва жителите, които имат намерение да се възползват от новата услуга, постоянно да се возят отговорно, да носят каска, да съблюдават законите за придвижване и рестриктивните мерки на скоростта, да се придвижват единствено в избраните зони, да паркират вярно отвън обозначените пешеходни пътеки, служебни рампи и метростанции и да бъдат виновни към колите, пешеходците и другите участници в придвижването.

За да употребяват услугата Lime, потребителите би трябвало да изтеглят приложението, налично за Android и iOS, да намерят свободна тротинетка на картата и да я отключат посредством натискане на бутон и QR код. Отключването на Lime коства 1,50 лева, след което се таксуват по 0,30 лева за всяка минута каране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР