В София вече има 60 електромобила в car sharing услугата

...
В София вече има 60 електромобила в car sharing услугата
Коментари Харесай

В София вече има 60 електромобила за споделено ползване

В София към този момент има 60 електрическия автомобил в car sharing услугата SPARK. Платформата съумя за петте месеца от стартирането си да усили двойно автопарка и да разшири съвсем двойно зоните, в които може да се наеме или освободи електрически автомобил. Ключова роля за триумфа на SPARK имат двата съществени колегата ДЗИ, главен осигурител на електрическите автомобили, и Порше България, главен снабдител на електрическите автомобили.

За петте месеца на плана са регистрирани над 10 000 потребителя, изпълнявани са към 150 самостоятелни сесии дневно и към този момент зоната за наем и освобождение на колите е по-голяма.

„ Представянето на SPARK ни дава убеденост да си сложим високи цели – 100 електрическия автомобил до края на 2018 година, 250 до края на 2019 година “ разяснява Стефан Спасов, изпълнителен шеф на SPARK.

„ Гордеем се, че точно Volkswagen е сътрудник на SPARK и нашият минимален модел Volkswagen e-up! сега слага София измежду най-модерните столици по света с услугата споделено прилагане на електромобил.”, акцентира Маркус Татцер, изпълнителен шеф на Порше БГ, формален вносител леките и лекотоварни коли с марка Volkswagen и Audi за България.

До 2050 година статистиката сочи, че 70% от увеличаващото се население на Земята ще живее в градски пространства. Това слага ролята на човешката ежедневна подвижност в трагична светлина, както в никакъв случай до момента. Според марката Volkswagen, бъдещето на подвижността е в нашите ръце и в ръцете на производителите на коли.

SPARK е услуга от ново потомство, която разрешава разкриване и наемане на електромобил през мобилен телефон, без значение дали желаете да ползвате услугата 15 минути или няколко дни. След прилагане на услугата, може да оставите колата в „ синя “ или „ зелена “ зона, където електрическите автомобили стопират гратис, или в избраните за задачата зони отвън центъра на София. Spark е взаимен план на Eldrive, компания профилирана в създаване и ръководство на инфраструктура от зарядни станции за електрически автомобили и гъвкави схеми за дълготрайно наемане на електрически автомобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена подвижност с електрически автомобили във Вилнюс, Литва.

#MeToo застигна Hyundai

Неуместна смешка на Илон Мъск смъкна акциите на Tesla с 5%
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР